Dünya

FBI Direktörü: ABD'deki Rus casuslarının sayısı çok fazla

Wray, Uluslararası Casus Müzesi'nde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Rusya'nın geleneksel karşı istihbarat tehdidi büyük olmaya devam ediyor" dedi

11 Eylül 2023 12:14

T24 Dış Haberler

FBI Direktörü Christopher Wray, ABD'deki Rus casusların sayısının, "köklerini kazımaya yönelik çabalara rağmen çok fazla olmaya devam ettiğini" söyledi.

Wray, Uluslararası Casus Müzesi'nde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Rusya'nın geleneksel karşı istihbarat tehdidi büyük olmaya devam ediyor" dedi. "Rus istihbaratının ayak izi - ve bununla Rus istihbarat görevlilerini kastediyorum - Amerika Birleşik Devletleri'nde hala çok büyük ve bu, sürekli olarak karşı karşıya geldiğimiz ve elimizden gelen her şekilde engellemeye, önlemeye ve bozmaya çalıştığımız bir şey" ifadelerini kullandı. 

ABD'nin son yıllarda bu konuda "çok olumlu, önemli adımlar" attığını vurgulayan Wray, Moskova'nın ABD'deki "orantısız derecede büyük" ayak izi ve bu kişilerin ilerlettiği çıkarlar konusunda dikkatli olmaya devam ettiklerini de söyledi.

Wray, "Rusya'nın çıkarlarının ne olduğuna dair bir hatırlatmaya ihtiyaç duyan varsa, Ukrayna'da olup bitenlere bakabilir. Dolayısıyla, Ukrayna'da vicdansızca faaliyetlerde ve saldırganlıkta bulunanların aynı kişiler olduğu gerçeğini asla gözden kaçırmıyoruz" dedi.