Gündem

Faut Uğur’dan Mehmet Ali Çelebi’ye: Keşke CHP’den ayrılmayıp bu soruları partisinin içinde kalarak sormaya devam etseydi

11 Ağustos 2022 11:40

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, CHP’den ayrılarak Memleket Partisi’ne geçen ancak oradan da ayrılarak geçen günlerde Cumhur İttifakı tweet’i ile çok konuşulan Mehmet Ali Çelebi’ye, “Keşke CHP’den ayrılmayıp bu soruları partisinin içinde kalarak sormaya devam etseydi” diye seslendi.

Çelebi’nin sosyal medya paylaşımının ardından AKP’ye katılacağına ilişkin iddialara CHP kanadından gelen tepkileri “garip” olarak değerlendiren Uğur, “Adam zaten Memleket Partisine gitmiş, o vakit ses çıkarmamışsın, AK Parti’ye geçme ihtimali konuşulunca ‘Oyumu geri ver Mehmet Ali Çelebi’ öyle mi?” diye sordu.

“Bu arada milletvekilinin bir başka partiye geçmesine böyle tepki gösterip ‘Oyumu geri ver’ diyorsun da içi boşaltılıp PKK’lılarla ve FETÖ’cülerle doldurulmuş, büyükelçilerden talimat alır duruma gelen Biden Muhalefeti’nin elebaşı CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Bu CHP benim partim olmaktan çıktı. Partim artık vatanseverlerin partisi değil, oyumu geri ver Kemal Kılıçdaroğlu’ diye bağırmaya hakkı yok mu?” diyen Uğur, “Kısacası bu ‘geri tepmeli söylemin CHP’liler açısından ciddi handikapları var. Döner gelir sizi de vurur.” Diye yazdı.

Uğur, Çelebi’nin Millet İttifakı'na yönelttiği 20 soruyu hatırlatarak şunları kaydetti:

“Bu arada Mehmet Ali Çelebi bağımsız milletvekili olarak siyasi hayatını sürdüreceğini açıklamış. Kendi tercihi. Ama CHP’den ayrılmasına gelince iki çift lafım var: Keşke CHP’den ayrılmayıp bu soruları partisinin içinde kalarak sormaya devam etseydi. CHP’li bazı milletvekillerinin ekranda 'İşgalci Türk ordusuna yurtsever gerillalar tarafından yapılan eylem' şeklindeki alt yazıların geçtiği PKK kanallarında boy gösterdiği günümüzde bu soruları yüksek sesle sorabildiğinde etkisi daha yüksek olurdu. O vakit bırak seni partiden atsınlar, anlı şanlı, davullu zurnalı ayrılırsın. Maalesef CHP’nin Atatürkçüleri ya milletvekilliği beklentisiyle sindiler ve ‘Bir şey yapamaz’ diye hafife aldıkları Kılıçdaroğlu’nun kendilerini tasfiye etmesini sessizce izlediler.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.