Gündem

Fatih Tezcan hakkında soruşturma başlatıldı

12 Mayıs 2020 19:35

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih Tezcan hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit suçlarından soruşturma başlattı.

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Fatih Tezcan adlı şahsın halkın bir kesimini hedef alarak tehdit içerikli bir video yayınladığına dair 11.05.2020 tarihinden itibaren çeşitli internet siteleri ile sosyal medyada haber yapıldığının belirlenmesi üzerine 5271 Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi gereği işin gerçeğini araştırıp yasal gereğine tevessül etmek amacıyla adı geçen hakkında Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik (TCK.m.216) ile Halk Arasında Korku ve Panik Yaratmak Amacıyla Tehdit (TCK.m.213) suçlarından re’sen 2020/68364 no.lu soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur."

Ne olmuştu? 

İktidara yakınlığıyla bilinen 'gazeteci' Fatih Tezcan, son günlerde gündeme gelen darbe tartışmalarının ardından, "Biz bir daha sokağa çıkarsak eğer kimleri toplayacağız, listelerden haberiniz var mı sizin, ailenizi nasıl koruyacaksınız?" demişti.

Atatürk'e hakaretten de yargılanan Tezcan, YouToube kanalında paylaştığı videoda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Tayyip Erdoğan'ı devireceğiz, idam edeceğiz diyorsunuz. Karınızı, çocuklarınızı nasıl koruyacaksınız bizden? Erdoğan'ın bir damla kanına milyonlarca kan dökülür bu ülkede" diye konuşmuştu.