Spor

"Fatih Terim 'nobel' peşinde; Emre Mor'un yetenekleriyle başarılı olmuş bir Galatasaray yaratmak niyetinde"

09 Ağustos 2019 10:12

Milliyet yazarı Ercan Güven, Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim'in gözünün “büyük sanatkarlıkta” olduğunu bunun için de futbolcu Emre Mor'un üzerine titrediğini söyledi. "Emre Mor’un tanrı vergisi adam eksiltme yeteneğini abartmayıp, uygun durumdaki arkadaşına pas vermesi, şova değil skora katkı yapması, yaşı ve yapısı icabı ufak tefek şımarıklıklarını sahaya taşımaması için, vakti zamanında Arda Turan’da denediği gibi ensesini yoklarsa şaşırmayın sakın..." diyen Güven, "Çünkü Terim, Emre Mor yetenekleriyle başarılı olmuş bir Galatasaray yaratmak ve Nobel adayı futbol eserinin kurgusunu kusursuz kılmak niyetinde" ifadesini kullandı. 

Güven Milliyet'teki "Terim 'Nobel' peşinde!" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümünde şunları kaydetti:

(...)Aradığı malzeme Emre Mor’da Terim’in. 
Zaten futbolda modern zamanların “külkedisi” masalından farksız Emre Mor’un kısa özgeçmişi. Henüz ergenliği biterken futbolculuğundaki lakabı “Samantha” olan Terim tarafından keşfedilmiş, Milli Takım’a kazandırılmış, Ay-Yıldızlı forma ile oynadığı ilk maçtan itibaren herkesi ayakta alkışlatıp kendine hayran bırakmış... 
Ardından “gong” çalmış... 
Balo bitmeden saltanatı, şatafatı geride kalan peri masalı kahramanı gibi, işe yaramaz muamelesi görmeğe başlamış geri döndüğü Euro zenginlerinin evinde.
İtilmiş, kakılmış, istenmemiş...
Bu çocuğu tekrar Avrupa futbol sosyetesinin zirvesine taşımak, üstelik bunu Galatasaray formasıyla becermek, Fatih Terim’in yeni sezonda yazmayı planladığı romanın içinde tüyleri diken diken edecek bir öykü katmanı olmaz da ne olur? 
Göreceksiniz üzerine ne kadar düştüğünü Terim’in... Emre Mor için ne kadar ısrarcı olacağına tanıklık edeceksiniz. 
Zaten sinyaller gelmeye başladı Süper Kupa maçında. Oyuna girdiği 72. dakikada, zinde bir Emre Mor’u tutacak adam yoktur. Demarke Emre Mor da klasını konuşturur. 
Ama Terim’in yapacağı eklemeler daha çoktur. 
Emre Mor’un tanrı vergisi adam eksiltme yeteneğini abartmayıp, uygun durumdaki arkadaşına pas vermesi, şova değil skora katkı yapması, yaşı ve yapısı icabı ufak tefek şımarıklıklarını sahaya taşımaması için, vakti zamanında Arda Turan’da denediği gibi ensesini yoklarsa şaşırmayın sakın... 
Çünkü Terim, Emre Mor yetenekleriyle başarılı olmuş bir Galatasaray yaratmak ve Nobel adayı futbol eserinin kurgusunu kusursuz kılmak niyetinde.

Yazının devamı için tıklayın