Gündem

Fatih Portakal'dan İmamoğlu-Yıldırım ortak yayın değerlendirmesi: Erdoğan’ın istediği kırılma kanımca olmadı

"Erdoğan’ın miting yapacağına da ihtimal vermiyorum"

17 Haziran 2019 09:54

Gazeteci Fatih Portakal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayları CHP'li Ekrem İmamoğlu ve rakibi AKP'li Binali Yıldırım'ın katıldığı ortak yayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Portakal, "Erdoğan’ın istediği kırılma kanımca olmadı. Erdoğan’ın miting yapacağına da ihtimal vermiyorum" dedi.

Programı, "Seçmen İmamoğlu/Yıldırım ikilisinin tartışmasına bakıp oyunu değiştirmez. Erdoğan’ın istediği kırılma kanımca olmadı. Erdoğan’ın miting yapacağına da ihtimal vermiyorum" sözleriyle değerlendiren Portakal, programın moderatörü İsmail Küçükkaya'ya ilişkin olarak da, "İsmail Küçükkaya’nın işini iyi yaptığını, kendi tarzı içinde kalıp taraflara adil şekilde davrandığını düşünenlerdenim. Umarım gelecek seçimlerde liderleri yine bu şekilde bir arada görebiliriz" ifadelerini kullandı.

Dündar: ABD'ye uygulanan şova dayalı format

Programı sunması için ilk teklifin götürüldüğü Uğur Dündar ise programda adaylara verilen 3’er dakikanın kısa kaldığını belirterek, “Bu ABD’de uygulanan şova dayalı bir format! Bize uygun değil” dedi.

Dündar sosyal medya üzerinden yaptığı yorumda “İmamoğlu anketlere göre 'Büyük Buluşma'ya önde gelmişti, öyle bitirdi. Format seyirciye beklenen heyecanı vermedi. Bu tartışma, İmamoğlu'nun da, Yıldırım'ın da önceden konsolide ettiği seçmeni etkilemez. Küçükkaya tarafsızdı. Son haftaya bu şekilde girilir” yorumunda bulundu.