Gündem

Fatih Erbakan'dan '15 Temmuz' mesajı: Milletimizin, darbe heveslilerine kolay kolay teslim olmayacağı ortaya çıktı

15 Temmuz 2021 15:28

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, "Bugüne kadar çok acı tecrübelerle yoğrulan ve milli şuur sahibi olan milletimizin, bundan böyle darbe heveslilerine kolay kolay teslim olmayacağı 15 Temmuz kalkışması sırasında açıkça ortaya çıkmıştır" dedi.

Erbakan, 15 Temmuz darbe girişiminin 5'inci yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. 15 Temmuz kalkışmasının amacının ülkeyi iç savaşa sürüklemek olduğunu belirten Erbakan, "Son olarak 15 Temmuz darbe kalkışmasını planlayanlar da, Ortadoğu’da 'Arap Baharı' süreci ve sonrasında meydana gelen gelişmelere rağmen bütünlüğünü koruyarak ayakta kalmayı başaran Türkiye’yi, kargaşaya ve hatta iç savaşa sürüklemek istemişlerdir" dedi.

"Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyoruz"

Erbakan, parti olarak her türlü darbe girişiminin ve oyunun karşısında olduklarını vurgulayarak, "Bugüne kadar çok acı tecrübelerle yoğrulan ve milli şuur sahibi olan milletimizin de bundan böyle darbe heveslilerine kolay kolay teslim olmayacağı 15 Temmuz kalkışması sırasında açıkça ortaya çıkmıştır. Bu vesileyle bir kez daha ülkemizin düşmanı iç ve dış mihrakların her türlü art niyetli planının bertaraf olmasını, ülke olarak bölünmez bütünlüğümüzün, millet olarak birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyoruz" ifadesini kullandı.