Gündem

Fatih Altaylı: Turkcell'deki mesele 'aile içi mesele', kaybedeni Berat Albayrak

26 Eylül 2023 10:33

Gazeteci Fatih Altaylı, Turkcell Genel Müdürlüğü'ne 10 gün önce atanan ve görevden alınan Bülent Aksu'yu köşesine taşıdı. Altaylı, Turkcell'in yönetim kurulu başkanlığının Bilal Erdoğan'ın yakını Şenol Kazancı'ya geçtiğini, Kazancı'nın Bülent Aksu'dan atamalarla ilgili bazı taleplerde bulunduğunu ve kabul edilmediğini bu nedenle istifasının istendiğini öne sürdü. 

Altaylı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Hazine ve Maliye Bakanı olan Berat Albayrak'a yakınlığıyla da bilinen Bülent Aksu'nun göreve geldikten 10 gün sonra görevden alınmasını köşesine taşıdı. 

Kendi internet sitesinde kaleme aldığı yazıda Altaylı, şu ifadeleri kullandı: 

"Aslına bakarsanız, dışardan tek parça, monoblok bir parti gibi görünen AK Parti hiç de öyle değil. Tam aksine farklı parçalardan oluşmuş bir mozaik ve bu parçaların arasında çok ciddi bir çekişme, özellikle de 4 sene sonrasına yönelik bir planlama var.

Güçlü iktidarın elindeki özellikle mali imkanlar ise, bu parçalar arasında çekişmeye neden oluyor.

Turkcell’in eski CEO’su ve 11 günde görevden alınan genel müdürü Bülent Aksu bu savaşın kurbanı.

Aksu’yu yıllardır koruyan, kollayan ve o koltuklara oturtan güç Berat Albayrak idi.

Çalık Holding’deki görevinden bu yana Berat Albayrak ile birlikte olan Bülent Aksu bakanlığı döneminde Albayrak’ın yardımcısı idi.

Turkcell’in yönetim kurulu başkanlığına da bu sayede gelmişti.

Ancak son genel kurulda Turkcell’in yönetim kurulu başkanlığı Berat Albayrak’ın adamından Bilal Erdoğan’ın yakını Şenol Kazancı’ya geçti. Kazancı bu dönemin iki önemli özelliğine sahipti. Hem Trabzonlu idi hem de “Turkish Harvard” diyebileceğimiz Kartal İmam İmam Hatip Lisesi mezunu, Bilal Erdoğan’ın da arkadaşıydı. Uzun yıllardır Erdoğan’ın yanında, önemli görevlerde bulunmuştu. Ve ne yalan söyleyeyim, çok da sempatik biriydi.

Kazancı yönetim kurulu başkanı olunca, eski başkan Aksu da genel müdür yapılmıştı.

Herkes Turkcell geleneğine uygun olarak yönetim kurulu başkanının, günlük operasyona karışmayacağını düşünüyordu. Ancak öyle olmadı. Kazancı, Bülent Aksu’dan özellikle atamalarla ilgili bazı taleplerde bulundu. Aksu bu talepleri kabul etmedi.

Bunun üzerine istifası istendi.

O da etti ve gitti.

Anlayacağınız Turkcell’deki mesele sizin, benim meselem değil.

Aile içi mesele.

Kaybedeni ise Berat Albayrak..." 

Yazının tamamını okumak için tıklayın

TIKLAYIN - 10 gün önce atanan Turkcell Genel Müdürü Bülent Aksu görevden alındı!