Gündem

Fatih Altaylı: İşin aslı, Kılıçdaroğlu ve ekibi yakarak çekiliyor

23 Temmuz 2023 11:04

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'in, CHP ile Halk TV arasında yapılan anlaşmanın tek taraflı fesih edildiğini duyurmasıyla ilgili, "Kılıçdaroğlu ekibi yakarak çekiliyor. Umarım tıpkı Yunan gibi İzmir’i de yakıp gitmezler!" yorumunu yaptı.

Yılmaz Özdil'in anlaşmayla ilgili 'hazin' yorumunu yapmasına katıldığını söyleyen Altaylı, "Peki ya iktidarın, kamu kaynaklarını kendine yakın medyaya aktarması “hazin” değil mi!" diye sordu.

Altaylı'nın yazısından ilgili bölüm şöyle: 

"Benim buradan anladığım, Kılıçdaroğlu’nun ve ekibinin Yunan Ordusu gibi yaka yaka geri çekilmek istediği. Partiyi, partinin geleceğinde yer alması muhtemel parlak isimlerini bitirdikleri gibi, muhalif medyayı da bitirip, rezil etmeden gitmeyecekler. Çünkü protokolü bitirmek başka şeydir, bunu Halk TV’yi toplum gözünde rezil ederek bitirmek bambaşka şeydir. Gizlice imzaladıkları protokolü, davul zurna ile sona erdirmenin başka bir manası olamaz. Tabii Yılmaz Özdil de hemen duruma müdahil oldu ve CHP’nin Halk TV’ye yollayıp, halka da gösterdiği fesihname için “Türk basın tarihinin en hazin belgesi” dedi.

Tamam, CHP’nin Halk TV’ye kaynak aktarması hazin ve ayıp.

Peki ya iktidarın, kamu kaynaklarını kendine yakın medyaya aktarması “hazin” değil mi!

Kamu bankalarının, kamu ile iş yapmak zorunda olan şirketlerin, Turkcell’in, Halkbank’ın, Vakıfbank’ın, Ziraat Bankası’nın iktidar medyasını fonlaması, bırakın okunmamayı basılmayan gazetelere, izlenmeyen televizyonlara, dinlenmeyen yorumculara milyarlar akıtması ne kadar “hazin” Yılmaz Özdil.

Peki iktidar, kızdığı muhalif yayınlara, bırakın muhalif olmayı kendinden yana olmayan yayınlara bir tek kuruş reklam bile vermezken, veren özel sektör kuruluşlarını engellerken bu rezillikte de bir “hüzün” yok mu! İktidar kendi medyasını da zaman zaman terbiye ediyor. Bütçelerini azaltıyor, arttırıyor, kesiyor, hizaya geldiklerinde yeniden bağlıyor. Bunu CHP ve Eren Erdem gibi davul zurna ile açıklamadığı için mi, bu rezillik karşısında içiniz hüzün dolmuyor.

İşin aslı esası şudur. Kılıçdaroğlu ekibi yakarak çekiliyor. Umarım tıpkı Yunan gibi İzmir’i de yakıp gitmezler!"

TIKLAYIN | CHP, Halk TV ile ilişkisini sonlandırdığını duyurdu