Gündem

Fatih Altaylı: 'Haluk Levent'ten hesap sorulmalı' diyenler, iktidarların topladıkları trilyonların hesabını vermesini isteyenlere niye kızıyor?

14 Şubat 2023 01:20

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Haluk Levent'in kurucusu olduğu dayanışma ve paylaşım platformu Ahbap Derneği'nin, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlayan yardım çalışmaları nedeniyle hedef gösterilmesine ilişkin olarak, "Haluk Levent'ten hesap sorulmalı' diyenler, iktidarların topladıkları trilyonların hesabını vermesini isteyenlere niye kızıyor?" dedi.  

Haluk Levent'in başkanlığındaki AHBAP,  bütün satın almaların denetlenmesi için biri uluslararası iki bağımsız denetçi firmayla sözleşme imzaladıklarını duyurdu. Daha önce kendisini ve AHBAP'ı hedef alan Turgay Güler gibi isimlerle buluşup yaptıklarını anlatan Levent, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, derneğin bütün satın alımların başından sonuna kadar denetlenmesini istediğini söyledi. 

Fatih Altaylı da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Haluk Levent yıllardır bu hesabı kimse sormadan kuruş kuruş veriyor" 

"AHBAP'ın topladığı her kuruşun hesabı elbette sorulacak. Zaten Haluk Levent yıllardır bu hesabı kimse sormadan kuruş kuruş veriyor. 'Haluk Levent'ten hesap sorulmalı' diyenler iktidarların topladıkları trilyonların hesabını vermesini isteyenlere niye kızıyor?"