Spor

Fatih Altaylı: Fenerbahçe'nin Türkiye Süper Ligi’nden çekilmesi bir anlamda şirketin intihar etmesi demektir

"110 yıllık Fenerbahçe kimsenin oyuncağı değildir"

19 Mart 2024 12:37

Gazeteci Fatih Altaylı, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün resmî sosyal medya hesabından Fenerbahçe futbol takımının Türkiye Süper Ligi’nden çekilmesi gündemli bir toplantı yapılacağı duyurmasına ilişkin olarak, "Bir anlamda şirketin intihar etmesi demektir." diyerek olası sonuçları değerlendirdi. 

Altaylı köşesinde şu satırları yazdı:

"Fenerbahçe futbol takımının sahibi Fenerbahçe A.Ş. adlı bir şirket. Bu şirketin bir kısım hisseleri Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği’ne ait, bir kısım hisseler ise halka açık. Yani borsaya kote. Yani İMKB’de işlem görüyor. Yani SPK denetimine tabii. Dernek, hem çoğunluk hissesine sahip olduğu için hem de şirket ana sözleşmesi gereği şirketin yönetiminde tek söz sahibi.

Yani dernek yönetimi ya da genel kurulu toplanıp futbol takımının süper ligden çekilmesine karar verebilir. Derneğin temsilcileri olarak Fenerbahçe A.Ş. yöneticileri futbol takımını oynamakta olduğu ligden çekebilirler. Ancak bu oldukça ciddi sorunlar doğurur. Şirket sahibi olduğu tek varlık olan takımın ligden çekilmesi ile tüm gelirlerini kaybeder. Bu da bir anlamda şirketin intihar etmesi demektir.

SPK anında ilgili şirketin tahtasını kapatır. İşlemlerini durdurur. Şirketten bununla ilgili bir açıklama ister. Bu arada yapılan tüm işlemleri de incelemeye alır. Bu açıklama ile tahtanın kapatılması arasında geçen sürede kim hisse almış, kim hisse satmış, kim manipülasyon yapmış incelemeye başlar. Kolay iş değildir anlayacağınız. Ağır sorumluluğu vardır. 110 yıllık Fenerbahçe kimsenin oyuncağı değildir."

Yazının tamamını okumak için tıklayın