Gündem

Fatih Altaylı eylem yapan çiftçileri yazdı: Unutmayın demokrasi döneklerin rejimidir

"Bugün kızdığınız çiftçiler, tüm olanlara rağmen taraf değiştirmeyip, hâlâ ve her şeye karşın iktidarı destekleseler daha mı iyiydi!"

Görsel temsilidir

09 Ağustos 2024 13:48

Gazeteci Fatih Altaylı, iktidarın tarım politikalarına karşı ülkenin dört bir yanında protestolar düzenleyen çiftçilerle ilgili kaleme aldığı yazısında, “Unutmayın demokrasi döneklerin rejimidir” dedi.

Çiftçilerin 7 sene önce iktidarın Anayasa değişikliğine bir araya gelerek traktörlerle “evet” yazarak destek verdiklerini hatırlatan Altaylı, “Etkiyi mi yoksa başka bir şeyi mi gördüler şimdi artık belli oldu. Belli ki, yetkinin kullanım şeklinin sonuçlarından memnun değiller ve istifa istiyorlar” diye yazdı.

Muhalefetten çiftçilere gelen eleştirilere de tepki gösteren Altaylı, kinayeli bir dille şunları kaydetti:

“Bunlar demokrasinin ne olduğunun farkında değiller. Demokrasi tam da budur işte. Bazen yanılmak ve yanıldığını anlayınca fikir ve taraf değiştirmektir. Bugün kızdığınız çiftçiler, tüm olanlara rağmen taraf değiştirmeyip, hâlâ ve her şeye karşın iktidarı destekleseler daha mı iyiydi! Demokrasi hatayı kabul etmeyip inat etmek mi! Yanlışa sarılmak mı! Demokrasi çok da derin düşünmeyen kitlelerin kısa vadeli çıkarları için tercih yapmasından ibaret.”

Altaylı, “Daha derin düşünebilenler elbette onlara yol göstermeye çalışır ve önceden uyarır ama dinlemek zorunda değillerdir. Bu yüzden çiftçilere kızmak hiç birimizin ne haddine ne de akıllı bir tutum” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.