Gündem

Fatih Altaylı: Erdoğan’ın veremediğini Kurum mu verecek!

Altaylı, Erdoğan'ın emeklilerle ilgili açıklamasını değerlendirdi

29 Şubat 2024 11:13

Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum'un vaadi olan emeklilere ek maaşı değerlendirerek, "Erdoğan’ın veremediğini Kurum mu verecek!" diye sordu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kütahya'da, "En düşük 10 bin lira olan emekli maaşı elbette yeterli değil" dedi. "2024 yılı boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak, tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor" diyen Erdoğan, "Seyyanen artışların emekli maaşları arasında yol açtığı adaletsizliğin de farkındayız. Sırtında yumurta küfesi taşımayanlar tabii ki istedikleri gibi atıp tutabilirler" diye konuştu.

Fatih Altaylı, Erdoğan'ın emeklilerle ilgili açıklamasını yorumlayarak şu ifadeleri kullandı: 

"İstanbul, Türkiye’de en fazla sayıda emeklinin yaşadığı şehir.

Türkiye’nin kalbi konumundaki kentte toplam 2 milyon 700 bin emekli yaşıyor.

Bunların her birine ayda 2500 TL vermenin yıllık maliyeti vergi dahil 110 milyar TL’ye yakın.

Buna karşın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi toplam 213 milyar TL.

Yani Murat Kurum seçilirse İBB bütçesinin yarısından fazlasını İstanbul’da yaşayan 2,7 milyar emekliye dağıtacağını söylüyor.

Geri kalan para ile de belediye hizmetlerini yapacağını ve hâlâ çalışan belediye görevlilerinin maaşlarını ödeyeceğini söylüyor.

Para basma yetkisine ve merkezî bütçeye hükmeden Cumhurbaşkanı’nın “Yapamam” dediğini Murat Kurum yapabileceğini iddia ediyor, söz diye veriyor.

Aynen hâlâ temeli atılmayan, hak sahiplerine teslim edilmeyen yüzbinlerce konutun sözünü verdiği gibi."

Yazının tamamını okumak için tıklayın 

TIKLAYIN - Erdoğan emekliye zam kapısını kapattı: 2024'te tek çivi çakmasak, tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor