Gündem

Fatih Altaylı’dan Roblox çıkışı: Bir hakimin tek başına aldığı bir kararla Türkiye’de her şeyin yasaklanabileceği ortaya çıktı!

"15 milyon kişiyi ilgilendiren bir karar, bir hakimin kendi anlayışı, dünya görüşü doğrultusunda şak diye engellenince bu pek yerinde bir durum gibi görünmüyor"

08 Ağustos 2024 11:14

Instagram'a erişim yasağından sonra bir yasak da çocuklar arasında popüler olan Roblox'a geldi. Gazeteci Fatih Altaylı, Ulaştırma Bakanlığı yetkililerin de durumu anlamaya çalıştığını belirterek “Bizim bu konudan hiç haberimiz yoktu. Adana’da bir mahkemeye başvurulmuş ve karar oradan çıkmış. Biz de karar UYAP üzerinden bakanlığa tebliğ edilince öğrendik kararı” dediklerini aktardı.

Altaylı, “Sonuçta bir savcının talebi, bir Sulh Ceza Hakimi’nin tek başına aldığı bir kararla Türkiye’de her şeyin yasaklanabileceği ortaya çıktı” diye yazdı.

Altaylı, “Açıkçası ben Roblox uzmanı değilim. Başta da dediğim gibi haberim dahi yoktu varlığından. Zararlı mıdır, yasaklanma gerekçesinde haklılık payı nedir bilemem. Ama 15 milyon kişiyi ilgilendiren bir karar, bir hakimin kendi anlayışı, dünya görüşü doğrultusunda şak diye engellenince bu pek yerinde bir durum gibi görünmüyor. Eğer bu işler böyle kolay olacaksa, yarın öbür gün keyfine göre bir mahkeme bulan herkes, bir taşra kasabasında dahi bir karar aldırıp, hiç ummadığınız yasakları getirebilir” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN: Instgram'dan sonra oyun platformu Roblox'a da erişim engeli; Bakan Tunç'tan açıklama: Gerekçe çocuk istismarına neden olacak içerikler barındırması