Ekonomi

Fatih Altaylı'dan Mehmet Şimşek'e: Kendisine kurtarıcı Mesih gibi bakılmasını pek de anlamlandıramıyorum; yaptığı 2 şey var

06 Haziran 2024 12:51

Gazeteci Fatih Altaylı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında, "Bu ortamda AKP’nin bulabileceği en iyi hazine bakanlarından biri olduğunu bilsem de, kendisine kurtarıcı Mesih gibi bakılmasını pek de anlamlandıramıyorum." dedi. 

Şimşek'ten ümidini kestiğini aktaran Altaylı, "Türkiye ekonomisini uzun dönemde düzlüğe çıkaracak hiçbir şey yapmıyor ya da yapamıyor. Şimşek’in yaptığı iki temel şey var. Faizleri yükselterek pozitif reel faiz uyguluyor. Bu faiz sayesinde ülkeye yoğun miktarda sıcak para giriyor ve bu kuru baskı altına alıyor. Böylelikle kur nedenli fiyat artışlarının engelleneceğini düşünüyor. Ücretlilerin gelirlerini baskılayarak enflasyonla mücadele edeceğini zannediyor. Ve koltuğa oturduğunda “Yeni vergi koymayacağız, oranlarla oynayabiliriz” sözü vermesine rağmen, iktidarın yüksek giderlerini karşılayabilmek için sürekli yeni vergiler ihdas ediyor. Bunların hiçbiri Türkiye ekonomisini düze çıkaracak önlemler değil. Bunlarla günü kurtarabilirsiniz ama ülkeyi kurtaramazsınız!" ifadelerini kullandı. 

Yazının tamamını okumak için tıklayın