Gündem

Fatih Altaylı'dan Erdoğan'a THY göndermesi: CHP'deki atamalar vicdanları kanatıyorsa, bu nereyi kanatıyor!

21 Mayıs 2024 11:52

Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'deki bazı belediyelerde "eş dost akraba kayırmacılığı" iddialarına yönelik, "vicdanları kanattığı" yönündeki eleştirisine yanıt verdi. Altaylı, Ekşi kardeşlerin Türk Hava Yolları (THY) yönetimi çatısı altında birleştiğini belirterek, "Acaba bu da vicdanı kanatıyor mu! Yoksa vicdanlar sadece CHP’li yapınca mı kanıyor!" diye sordu. 

Altaylı'nın "nepotizm" eleştirisi yaptığı yazısından ilgili bölüm şöyle: 

"Vereceğim örnek AKP’nin binlerce “nepotik” atamasından sadece biri. Olay yeri Türk Hava Yolları. Türk Hava Yolları’nın başında biliyorsunuz Bilal Ekşi var. Ekşi, İBB kökenli bir bürokrat. THY’de üst yönetime gelen ya da getirilen pek çok kişi gibi Rizeli. (THY, Rizespor yönetiminde bile bu kadar çok Rizeli yok diye alay konusu olmuştu) Rizeli Bilal Ekşi’nin birkaç kardeşi var. Kardeşlerinden biri Mehmet Ekşi. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, bir dönem Sivil Havacılık Genel Müdürü olarak çalışmıştı.

O dönemde kardeşi Mehmet Ekşi THY’de işe alınınca epey bir eleştiri olmuştu. Daha sonra abi kardeş THY çatısı altında buluştular. Bilal Ekşi THY’ye geri döndü. Yine Rizeli Temel Kotil’in ayrılmasından sonra şirkete genel müdür oldu. Ve kardeş Mehmet Ekşi’ye THY çatısı altında her zaman uygun bir iş bulundu. Bugün yine “kardeş kardeş” çalışıyor, THY yönetiminde farklı kademelerde de olsa kardeş kardeş iş yapıyorlar. Yoksa vicdanlar sadece CHP’li yapınca mı kanıyor!"

Yazının tamamını okumak için tıklayın