Spor

Fatih Altaylı'dan Ali Koç yönetimine eleştiri: Suç ya hakemlerde, ya rakip takımlarda, ya Federasyonlarda, ya siyasette

23 Eylül 2024 13:13

Gazeteci Fatih Altaylı, Süper Lig'de evinde Galatasaray'a 3-1 kaybeden Fenerbahçe'nin Başkanı Ali Koç ve yönetimini eleştirdi. Koç döneminde 6 yıldır şampiyon olamayan sarı-lacivertlilerin başarısızlık sebebinin Ali Koç'un çok kötü bir yönetici olmasına bağlayan Altaylı, "Suç ya hakemlerde, ya rakip takımlarda, ya Federasyonlarda, ya siyasette. Asla yönetimde değil, asla futbolcularda değil, asla teknik adamlarda değil" diye yazdı.

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasındaki derbide Fenerbahçe'yi 3-1 yenen Galatasaray, 6'da 6 yaptı.

Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe'deki başarısızlığın sebepleriyle ilgili bir yazı kaleme alan Fatih Altaylı, Ali Koç'u ve yönetimini eleştirdi. 

Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki derbi üstünlüğünün sona erdiğinden bahseden Altaylı, "Ali Koç ise tüm bu olan biten karşısında kendinden ve kendi yönetim anlayışından başka herkesi ve her şeyi suçladı. Kendi metotları dışında her şeyi defalarca değiştirdi.

Yanlış hesaplamıyorsam 13 teknik direktör denedi, rekor puan toplayan teknik direktörü bile harcamaktan çekinmedi. Ancak tüm bunlar Fenerbahçe’ye arzulanan başarıyı getirmedi ve birkaç gün önce de yine Galatasaray’a sahasında kaybetti. Peki Ali Koç neyi yanlış yapıyor da, onca servete, onca harcamaya, onca aile desteğine ve onca güce rağmen şampiyon olamıyor. Sebep çok basit. Ali Koç çok kötü bir yönetici" dedi.

"Suç ya hakemlerde, ya rakip takımlarda, ya Federasyonlarda, ya siyasette"

"Sürekli rakipleri ve kendi icat ettiği güçleri suçlayarak takımını ve teknik direktörlerini ters yönde motive ediyor" diye Altaylı, şunları söyledi:

"Ali Koç her şeyi doğru yaptığını zannettiği, kurduğu takımın ve bulduğu teknik direktörün en iyi olduğuna kendini ve toplumu inandırmaya çalıştığı için sürekli rakipleri suçluyor, hayali düşmanlarla savaştığını iddia ediyor.

Bu da hem futbolculara hem de teknik direktörlere büyük bir “sorumsuzluk hissi” veriyor.

Teknik direktör ve futbolcular kötü sonuçlardan asla kendilerini sorumlu tutmuyorlar.

Onlar her şeyi doğru yapıyor ama birtakım güçler onları engelliyor.

Bir oyuncu grubu ve bir hoca için bundan güzel bahane olur mu!

Suç ya hakemlerde, ya rakip takımlarda, ya Federasyonlarda, ya siyasette.

Asla yönetimde değil, asla futbolcularda değil, asla teknik adamlarda değil.

Hal böyle iken bir futbolcu grubunun ve teknik adamların kendine çeki düzen vermesi, daha iyi olmak için uğraşması gerekir mi!

Hele hele Mourinho gibi kurt bir hocanın"