Gündem

Fatih Altaylı’dan Ali Koç’a: Bence Türk sporu için beka sorunu olan Galatasaray değil, sizsiniz!

“Emin olun Türkiye’de biraz okkalı bir savcı, biraz bağımsız bir yargı olsa 6222 sayılı yasadan yargılanırsınız”

09 Haziran 2024 10:17

Gazeteci Fatih Altaylı, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a bir mektup yazdı. Koç’un Galatasaray ile Fenerbahçe’yi birbirine düşman ettiğini söyleyen Altaylı, sert sözler sarf etti. “Rekabet düşmanlık değildir ama siz bunu anlayacak olgunlukta olamadınız. Belli ki olamayacaksınız da!” diyen Altaylı, “Bence Türk sporu için beka sorunu olan Galatasaray değil, sizsiniz" dedi.

Altaylı, mektubunda ayrıca "Ülkeyi bölüyor, kamplaştırıyor, düşmanlaştırıyorsunuz. Bana nedense hep dış güçler, hayali düşmanlar yaratarak seçmenini konsolide etmeye çalışan bazı politikacıları hatırlatıyorsunuz. Emin olun Türkiye’de biraz okkalı bir savcı, biraz bağımsız bir yargı olsa 6222 sayılı yasadan yargılanırsınız” ifadelerini kullandı.

FETÖ göndermesi: Türkçe Olimpiyatları’nın sponsoru olarak derli toplu sözler söylemeniz yeğdir!

“Ona buna mesnetsiz FETÖ’cü suçlamaları yaparken de dikkatli olmanızı tavsiye ederim” diyen Altaylı, şöyle dedi:

“Bir dönem Türkiye’nin her yerine bulaşan FETÖ virüsü Galatasaray’a bulaştığı kadar diğer kulüplere de bulaşmıştır, yargı süreçlerine bakıldığında hiçbir kulübün bundan azade olmadığı aşikardır. Türkçe Olimpiyatları’nın sponsoru olarak bu konuda başkalarını suçlarken daha derli toplu sözler söylemeniz yeğdir. Ama başkalarını suçlayarak kendinizi aklama konusunda örnek aldığınız siyaseti burada da sürdürmek niyetinde iseniz o siyasetin alıcısı sizin kulübünüzün saygıdeğer üyeleri ve Cumhuriyet’e sahip çıkma konusundaki duyarlılıklarını tüm kulüplerden daha fazla kanıtlamış taraftarları olamaz, onu da biliniz.”

"Aklınızı başınıza alınız!"

Altaylı, şunları kaydetti:

“Ali Bey, sonuç olarak ‘narsistik’ tavrınızla benim açımdan çok kayda değer biri değilsiniz. Ailenizin büyük bağışı ile Harvard’a kabul edilmiş olmanız bile sizi ciddiye almama neden olmaz. Ama bundan böyle sözlerinize dikkat etmenizi tavsiye ederim. Hem temsil ettiğiniz ailenin saygınlığı hem de Türk sporunun ve Türkiye’nin huzuru, barışı açısından. Tabii asıl maksadınız o huzuru kaçırmak ve barışı bozmak değilse. Aklınızı başınıza alınız. Herkes sizin düşmanınız değil Ali Bey, psikolojik teşhisi koyulmuş hastalıktan mustarip değilseniz, herkesin size düşman olmak bir yana saygı duymak istediğini ama siz bunu hak etmediğiniz için duyulamadığını biliniz!”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.