Gündem

Fatih Altaylı: CHP’li başkan gelince ‘Hamidiye Suları’ AK Parti’de gaz yapmaya başladı.

Türk Hava Yolları, İBB'ye ait su markası Hamidiye ile anlaşmalarını sona erdirdiğini duyurdu

02 Ekim 2019 11:12

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "8-10 kurumun 'Hamidiye Su' almayın talimatını biliyorum" çıkışı sonrası ilk resmi açıklama THY'nin iştirak şirketi Turkish Ground Services'tan (TGS) geldi. TGS, İBB'ye ait su markası Hamidiye ile anlaşmasını sonlandırdığını duyururken, suyun Hamidiye yerine başka bir firmadan tedarik edileceğini belirtti.

TIKLAYIN: İBB yönetimine CHP geldi, Hamidiye su kamuda gözden düştü

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Türk Hava Yolları’nın Hamidiye Su için verdiği kararı bugünkü köşesinde eleştirdi. Altaylı, “En sevdikleri sultanın suyundan bile vazgeçecek kadar hazım sorunu çekilmesi normal değil” dedi.

Altaylı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Dün öğrendik ki, THY ve DO-CO da talimat almış gibi artık yolculara Hamidiye değil, Fransızlara ait bir su markasını verecekmiş.

Biri belediyenin suyu.

Yüzde yüz yerli ve milli.

Üstelik de Osmanlı’dan bu yana varolan, Sultan Hamid’in adını verdiği su.

Diğeri ise Fransız Danone.

Yerli ve milli diye yer gök inletenlerin, en sevdikleri Sultan’ın suyundan bile vazgeçecek kadar hazım sorunu çekmesi normal değil.

Sonuç olarak o su hepimizin suyu.

Bir aklı başında kişi de tüm bu kurumları “Yapmayın arkadaşlar. O Hamidiye’yi çıkaran belediye dün bizimdi. Yarın yine bizim olabilir. O Hamidiye hepimizin” diyemiyor mu!

Yazık.

Çok yazık.

Epey yazık”

 

Yazının devamı için tıklayın