Gündem

Fatih Altaylı: Benim derdim, bu satılıkların olmayan aklını kiralayanla değil, olmayan akıllarını kiraya veren ahmaklarla

12 Temmuz 2023 11:05

Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık yakmasını alkışlayan "gazeteciler"in seçimlerden önce, "Kılıçdaroğlu seçilirse ilk iş İsveç'i NATO'ya sokacak" manşetleri attıklarını belirterek, "Benim derdim, bu satılıkların olmayan aklını kiralayanla değil, olmayan akıllarını kiraya veren ahmaklarla. Yoksa elbette memleket açısından iyi ise İsveç’in NATO’ya girmesine de izin verilir, darbeci ve Mursi’nin katili Sisi ile de barışılır, halkını katletmekle suçlanan Esad’la da yeniden kol kola girilir" dedi.

Erdoğan'ın yönünü yeniden Batı'ya çevirdiği ve Avrupa Birliği demeye başlamasını alkışlayanlar olduğunu kaydeden Altaylı, yazısında, "Burada bir samimiyet var ise elbette alkışı hak eder... Bunu yakında öğreniriz. Mesela Balıkesir Sivil Toplum Platformu’na verilecek yanıtta, mesela yargı kararlarındaki standartla. Şunu da söyleyeyim, bazılarının zannettiği gibi Batılılık bir paça genişliği meselesi değildir" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

TIKLAYIN | İktidara yakın medyanın seçim öncesi İsveç manşetleri: İslam düşmanlarının umudu Bay Kemal