Gündem

Fatih Altaylı: Bakmayın siz iktidarın, 'kazandık' naralarına, sağdan saysan 42, soldan saysan 38 oluyor, gerisi olmuyor

"İktidarın yaptığı her şey, HDP’ye yarıyor"

30 Aralık 2022 09:42

Habartürk yazarı Fatih Altaylı, iktidar ve iktidar yanlılarının, "biz kazandık" söylemini güçlü bir sesle dile getirdiklerini belirterek, "Ancak yapılanlar, durumun pek de öyle olmadığını gösteriyor. Popülizmin dibine vurulmuş durumda, Süleyman Demirel’e rahmet okutacak işler yapılıyor. Kurların yükselmesini engellemek için, her taraftan kredi desen kredi değil, yatırım desen yatırım değil niye geldiği belirsiz paralar getiriliyor..."  değerlendirmesinde bulundu.

Altaylı, "Asgari ücrete, ilgili Bakan’ın iddiasına göre sendikaların bile istediğinden daha yüksek zam yapılıyor… Yıllardır çözülmeyen emeklilikte yaşa takılanlar meselesi, ülkeyi batıracağı bizzat iktidar tarafından söylenilen çözüm, hiçbir sınırlama olmaksızın bulunuveriyor… Yetmiyor, doğal gaza, en azından konutlarda indirim yapılıyor…" diye yazdı.

İktidarın pek çok taviz verdiğini savunan Altaylı, "Sağdan saysan 42, soldan saysan 38 oluyor, gerisi olmuyor. Her şey gerisi için yapılıyor. İktidarın yaptığı her şey, HDP’ye yarıyor. Terazideki denge bozma gücünü artırıyor" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...