Gündem

Fatih Altaylı: Ali Babacan’ın üzerimde bıraktığı izlenim olumlu

"Sürekli özgürlükler vurgusu yapması bence önemliydi"

28 Kasım 2019 15:11

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, kurucusu olduğu AKP’den istifa eden ve yeni parti çalışmalarına başladığını duyuran eski bakan Ali Babacan’ın programındaki yanıtları ile kendisinde olumlu bir intiba bıraktığını söyledi. Programın ardından çok sayıda mail aldığını dile getiren Altaylı, “Uzun bir aradan sonra gazeteciliğin yaşamakta olduğunu gördük. Her şey soruldu. Konuk da sinirlenmeden her şeyi cevapladı” dedi.

 Ali Babacan’ın Batılı bir muhafazakâr parti lideri gibi olduğunu söyleyen Altaylı, “Sürekli özgürlükler vurgusu yapması bence önemliydi” diye yazdı.

Altaylı, “Ancak asıl önemli olan aynı vurguyu iktidar olunca da yapabilmek. Herkes Ali Babacan’ın sözlerinin farklı bir bölümünü büyütmüştü dün. Bence asıl önemli olan ‘Parlamenter sisteme geri dönmekten yanayız’ cümlesiydi. Bunu da ‘Birlikte partinin ilkelerini yazdığımız arkadaşlarımızın büyük bölümü parlamenter sistemden yana. Bunu bir geri dönüş olarak düşünmeyin. Geliştirilmiş, modernleştirilmiş bir parlamenter sistem olarak ileriye gidiş olarak görün’ demesiydi” ifadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın