Gündem

Fatih Altaylı: Al 1 milyar doları, hiç faizsiz 28 yıl sonra öde; vatandaşın faturasını da erteler misiniz!

"Vallahi böyle krediyi insana babası bile vermez"

İstanbul Havalimanı için yapılan anlaşma gereği, havalimanı işletmecisi 28 yıl sonra kira ödemeye başlayacak.

16 Ağustos 2022 11:19

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, iktidarın İstanbul Havalimanı ile övündüğünü belirterek, "İstanbul Havalimanı, devletin kasasından tek kuruş çıkmadan 117 milyar avro getiri sağlamış. Bu getirinin detayları yok. Ancak sayı büyük. 117 milyar avro. Açıkladıklarına göre doğru olduğunu varsaymak gerekiyor.

Zaten Bakan Karaismailoğlu da Ağustos ayının ilk haftasında toplamda 1,5 milyonu aşan yolcu ağırlandığını söyledi. Yani işler iyi. Peki madem işler bu kadar iyi, bu havalimanı ihalesi yapılırken havalimanı işletmecisinin taahhüt ettiği yıllık 1 milyar avro kira niye havalimanı açıldığı günden beri ödenmiyor ve sürekli olarak sözleşme bitimine, yani 28 yıl sonraya erteleniyor." diye yazdı.

Kira ödemesinin 28 yıl sonra yapılacağına işaret eden Altaylı, "28 yıl vadeli ve dönem sonu ödemeli 1 milyar dolar kredi. 4 yılda 4 milyar dolar. Vallahi böyle krediyi insana babası bile vermez. Al 1 milyar doları. Hiç faizsiz 28 yıl sonra öde. Geçtim 1 milyar dolardan. Acaba vatandaş elektrik ve doğalgaz faturasını 28 yıl sonra ödese olur mu! Onu da erteler misiniz 28 yıl!" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...