Gündem

Fatih Altaylı: 32 dolara adam öldürenler aramızda dolaşıyor; ben mi paranoyağım siz mi çok umursamazsınız

25 Mart 2024 11:20

Gazeteci Fatih Altaylı, Moskova'daki Crocus City Hall saldırısı zanlılarının saldırıdan önce Türkiye'de bulunmalarına ilişkin olarak, "Düşünsenize, adam başı 32 dolara katliam yapmaya hazır birtakım adamlar aramızda yaşıyor. Bu olasılık sizi ürkütmüyor mu" diye tepki gösterdi. 

Altaylı, yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"Kevgire dönmüş sınırlarımızdan içeri giriyor, aramızda dolaşıyor, cinayet emiri alınca gidiyor, paçayı kurtarırsa muhtemelen yine aramıza karışacaktı. Ben mi paranoyağım siz mi çok umursamazsınız bilmiyorum ama bu durum beni gerçekten korkutuyor. Ortadoğu’nun terörist deposu haline getirilmiş komşunuzla sınırınız kevgire dönmüş ise, Afganistan’ın ve Orta Asya’nın ipini koparanı elini kolunu sallayarak, sınırdaki güvenlik güçlerine el sallamak suretiyle Doğu sınırından içeri girip İstanbul’a kadar gelebiliyorsa, IŞİD’in askere alma bürosu olarak çalışan sözde birtakım dergilerin, gazetelerin şubeleri dört tarafta pıtrak gibi açılıyorsa ve bu tiplerin toplanma merkezi haline gelmişse bundan ürkmek değil, ürkmemek anormal olmaz mı!

Bakın bu ülkede 40 yıl sözde etnik bir terör örgütü bu ülkeyi oluşturan kimlikleri birbirine düşürmek için uğraştı olmadı. Bu ülkede mezhep üzerinden bir çatışma yaratılmak için her türlü zemin arandı olmadı. Bu memleketin yaşayanları, bir imparatorluk bakiyesi olarak asla birbirlerine düşmediler. Ve baktılar ki, biz asla birbirimizi yemiyoruz. Bu konuda tecrübeli olanları dışardan getirdiler. Adam başı 32 dolara katliam yapmaya hazır olan bir güruhu aramıza soktular." 

Yazının tamamını okumak için tıklayın 


TIKLAYIN - Moskova'daki Crocus City Hall saldırısı zanlıları hakim karşısında