Gündem

Fahrettin Altun'dan ABD'deki 'FETÖ okulları' hakkında İngilizce paylaşım: Onlar her yerdeler

22 Eylül 2019 16:14

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Değerli Amerikalılar, Fetullah Gülen'in kültünün sadece Türkiye'nin problemi olduğunu inanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Kült ABD'lilerin vergi için ödediği paraları zimmetine geçirdiği için sizin de probleminiz. Dikkatli olun, onlar her yerde" yazarak 'FETÖ'nün ABD için de tehlike teşkil ettiği uyarısında bulundu.

Altun'un Twitter üzerinden paylaştığı İngilizce videoda ABD'de 'FETÖ'ye ait 200 okul bulunduğu ve bu okulların yasa dışı bir şekilde örgüte "para akıtmak" için kullanıldığı belirtildi. Videoda ayrıca 'FETO'nün bu sistem ile takipçilerine iş imkanları sağladığı bildirildi.

Söz konusu videoda, "kötücül siyasi ajandasını gerçekleştirmek için dünyayı yok etmeye kararlı FETÖ elebaşının Pensilvanya'da yaşadığı ve tüm dünyaya yayılan şeytani ve suça bulaşmış bir ağı kılcal damarlarına kadar kontrol ettiği" belirtiliyor.

'FETÖ' ve Gülen'in yasa dışı faaliyetlerine ilişkin ABD medyasındaki haberlerden örneklere yer verilen videoda, terör örgütünün önemli bir para kazanma yöntemi olarak ABD'de okullar açtığına dikkati çekiliyor.

Videoda, ABD vatandaşlarına "Vergileriniz görmek istediğiniz gibi mi harcanıyor?" diye soruluyor.

Videonun sonunda, "Tehlike gerçek" ve "tehdit bildiğinizden daha yakın" ifadeleri yer alıyor.