Dünya

Facebook, Trump'ın sosyal medya direktörünü robot zannedip engelledi

Scavino'nun tepkisinden sonra tartışmaya Trump da dahil oldu

20 Mart 2019 08:14

T24 Dış haberler

Sosyal medya kanalı Facebook, ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya direktörü Dan Scavino'nun hesabının bazı özelliklerini geçici olarak engelledi. Facebook yayımladığı yazılı açıklamada otomatik sistemin Scavino'yu bir "robot" zannettiğini, bu yüzden de hesabının bazı özelliklerinin engellendiğini belirtti. Sosyal medya devi hata için Scavino'dan özür diledi.

Scavino, Facebook sayfasındaki yorumlara cevap veremediğini şu paylaşımla duyurdu:

"İnanılmaz. Neden kendi Facebook sayfamda takipçilerimin yaptığı yorumlara cevap vermemi engelliyorsunuz? İnsanların bilme hakkı var. Neden beni susturuyorsunuz?"

Scavino'nun paylaştığı ekran görüntüsünde bazı paylaşımlarının "spam" olarak şikayet edildiği yönünde bir bildiri görülüyor.

 

Trump da bu paylaşımdan sonra "Kendisinin durum ile ilgileneceğini" belirten bir paylaşım yaptı. Trump, günün ilerleyen saatlerinde Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Bir ayrımcılık var, büyük bir ayrımcılık. Facebook, Google ve Twitter'ı yöneten gruplara bir şeyler oluyor, biz bunun peşini bırakmayacağız" dedi.