Gündem

EYT ne zaman çıkacak? Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili son durum nedir?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), yasası ile ilgili son durum ve gelişmeler merak edildi. Peki, EYT ne zaman çıkacak? Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili son durum nedir? İşte EYT ile ilgili son durum

11 Ağustos 2022 14:23

3600 ek göstergenin ardından emeklilikte yaşa takılanlar (EYT'liler) için çözüm formülleri üzerinde çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 5 milyon kişinin emekliliğini etkileyecek olan ve çalışmaları süren EYT düzenlemesi için tarih netleşti. Peki, EYT ne zaman çıkacak? Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili son durum nedir? İşte EYT ile ilgili son durum:

"Bursa Üretim Sürecine Katılım Desteklenmesi Projesi'' çerçevesinde Bursa’da konuşan Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a (EYT) ilişkin yapılacak düzenlemenin detaylarının önümüzdeki günlerde duyurulacağını söylemişti. "3600 ek gösterge, asgari ücret, yarın da sözleşmeli personel konusunda dosyayı açtığımda basınla paylaşacağım” diyen Bakan Bilgin, “Geçici işçiler, EYT’yi tamamladığımız gün, onları açıklayacağım. Önümüzdeki günlerde söz edeceğim” demişti.

EYT ne zaman çıkacak? Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili son durum nedir?

Ankara’da Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin EYT Platformu üyelerinden oluşan bir heyet, önceki gün AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Emin Akbaşoğlu ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile görüştü. EYT düzenlemesindeki beklentilerini anlatan EYT Platformu üyeleri, dün de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelerek EYT’nin bu yılın sonuna kadar çözülmesi için söz aldı.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yaptıkları görüşmeyi de anlatan Çelik, şunları kaydetti:

“EYT Platformu olarak, Bakan Bilgin’e mağduriyetlerimiz anlatıldığı kapsamlı dosyamızı sunduk. Sayın Bilgin, basında çıkan formüllerin hiçbirinin masada olmadığını ve kendilerinin herhangi bir açıklaması bulunmadığı halde yanlış bilgilendirmeler yapıldığını söyledi. Bu konuda 3 milyon kişilik bir mağdur kesimin olduğunu, bunların 2 milyonunun 4A statüsünde, kalan 1 milyon kişinin de diğer statülerde olduğunu belirtti. Çözüm noktasında ise sürecin bir noktaya geldiğini ve özellikle bütçe görüşmeleri sonrasında EYT’nin masaya yatırılıp konunun taraflarıyla görüşüldükten sonra çözüme kavuşturulacağını ifade etti. Bakan Bey, aralık ayı içerisinde kesinlikle konunun çözüleceğini dile getirdi. Bakan Bilgin’in sözleri, EYT’liler için bir müjdedir. EYT, iktidarın gündeminde ve aralık ayı içinde çözüleceği ortada.”

TIKLAYIN | Görüşme trafiği hızlandı: EYT’liler Bakan Bilgin’den bu yılın sonuna kadar çözüm sözü aldı