EURO 2024

EURO 2024’te günün sonuçları

A Grubu'nda ikinci maçlar tamamlandı

20 Haziran 2024 00:32

EURO 2024’te bugün Hırvatistan-Arnavutluk, Almanya-Macaristan, İskoçya-İsviçre karşılaşmaları oynandı. Hırvatistan-Arnavutluk maçı kıyasıya geçti fakat 2-2'lik beraberlik ile sonuçlandı. Ev sahibi olan Almanya 2'de 2 yaparak mağlubiyetsiz bir şekilde turnuvaya devam ediyor. Hem kendi kalesine hem de rakibinin kalesine gol atan Gjasula ise tarihe geçti.

EURO 2024’te 19 Haziran tarihli maç sonuçları:

Hırvatistan 2-2 Arnavutluk

Almanya 2-0 Macaristan

İskoçya 1-1 İsviçre

Maçlardan öne çıkanlar: 

Hırvatistan 2-2 Arnavutluk

Gjasula tarihe geçti

Önce kendi kalesine, ardından rakip kaleye gol atan Arnavut futbolcu Klaus Gjasula, büyük turnuvalarda adını tarihe yazdırdı.

Gjasula, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası gibi büyük turnuvalar hesaba katıldığında sonradan oyuna girip hem rakibe hem de kendi kalesine gol atan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

Türkiye'de forma giyen iki futbolcu görev aldı

Türkiye'de görev yapan iki futbolcu, Hırvatistan-Arnavutluk maçında sahaya çıktı. Fenerbahçe'den Hırvat kaleci Dominik Livakovic ve Sivasspor'dan Arnavut golcü Rey Manaj, mücadeleye ilk 11'de başladı. Arnavutluk'ta Beşiktaşlı Ernest Muçi ise yedekler arasında yer aldı.

Almanya 2-0 Macaristan

Almanya, grup aşamasında kendi gol rekorunu kırdı

Almanya Milli Futbol Takımı, Avrupa şampiyonaları tarihinde grup aşamasında en fazla gol attığı organizasyonu yaşıyor. EURO 2020'de grup müsabakalarında 6 gol atarak kendi rekorunu kıran Almanya, ev sahibi olduğu bu turnuvada iki maçta 7 gole ulaştı. Açılış müsabakasında İskoçya'yı 5-1 yenen Almanya, ikinci maçını 2-0 kazandı.

İlkay, Almanya Milli Takımı'nda 19. golünü attı

Müsabakada farkı 2'ye çıkaran golü kaydeden İlkay Gündoğan, Almanya Milli Takımı formasıyla 19. kez gol sevinci yaşadı.Maçın 67. dakikasında Almanya'yı 2-0 üstünlüğe taşıyan Türk asıllı yıldız futbolcu, turnuvadaki ilk golünü kaydetti. İlkay, 79. milli maçında 19. golünü atmış oldu.

İskoçya 1-1 İsviçre

Tierney, devam edemedi

İskoçya'nın savunma oyuncularından Kieran Tierney, sakatlanarak oyunda devam edemedi. Müsabakanın 59. dakikasında yaşanan bir pozisyonda ayağı zemine takılan Tierney, yerde kaldı. Oyuncunun saha içinde tedavisi gerçekleştirilirken, 27 yaşındaki isim sahaya sedyede veda etti.

İsviçre puanını 4'e yükseltti

Bu sonuçla İsviçre, grupta puanını 4'e yükselterek avantajını sürdürdü. İskoçya ise ilk puanını elde etti.Grubun son maçlarında İsviçre, Almanya ile karşılaşacak. İskoçya ise Macaristan ile kozlarını paylaşacak.

EURO 2024'te A ve B Grubu'nda mevcut puan durumu

A Grubu

Almanya-6

İsviçre-4

İskoçya-1

Macaristan-0

B Grubu

İspanya-3

İtalya-3

Arnavutluk-1

Hırvatistan-1


TIKLAYIN- EURO 2024 | Hırvatistan 3 dakikada döndü ama galibiyete yetmedi; Arnavutluk son dakika golüyle turnuvaya tutundu

TIKLAYIN- EURO 2024 | Hırvatistan-Arnavutluk karşılaşmasından kareler

TIKLAYIN- EURO 2024 | İlkay Gündoğan yıldızlaştı; ev sahibi Almanya 2'de 2 yaptı

TIKLAYIN- EURO 2024 | Almanya-Macaristan maçından kareler

TIKLAYIN- EURO 2024 | Shaqiri'nin "harika gol" geleneği yine bozulmadı; İskoçya ile İsviçre sahadan beraberlikle ayrıldı

TIKLAYIN- EURO 2024 | İskoçya-İsviçre maçından kareler