EURO 2024

EURO 2024 öncesi Fransa Milli Takımında kriz: Antrenmanlara çıkmayan oyuncular ve sağlık sorunları

14 Haziran 2024 07:48

EURO 2024'ün başlamasına kısa bir süre kala, Fransa Milli Takımı'nda beklenmedik gelişmeler yaşanıyor. The Athletic'in (The New York Times) aktardığına göre, takım kaptanı Kylian Mbappe ve forvet oyuncusu Kingsley Coman, Avusturya ile oynanacak açılış maçı öncesindeki Perşembe günkü antrenmana katılmadı.

Mbappe, takımın geri kalanından ayrı olarak kapalı bir alanda bireysel çalışmalar yaparken, 28 yaşındaki Coman'ın hastalık sebebiyle antrenmanı kaçırdığı belirtildi. Ek olarak, defans oyuncusu Ibrahima Konate ve orta saha oyuncusu Aurelien Tchouameni de sağlık sorunları nedeniyle grup antrenmanını yarıda keserek bireysel egzersizlere geçti. Konate soğuk algınlığı belirtileri gösterirken, Tchouameni'nin Mayıs ayında yaşadığı ağır bir stres sakatlığından dolayı iyileşme süreci devam ediyor.

Fransa, D Grubu'nda Hollanda, Avusturya ve Polonya ile mücadele edecek. Takımın, turnuvadaki performansı bu sağlık sorunları ve antrenman eksiklikleri nedeniyle merak konusu haline geldi. Fransa, 17 Haziran'da Avusturya ile karşılaşacak, ardından 21 Haziran'da Hollanda ve 25 Haziran'da Polonya ile grup maçlarını tamamlayacak.