Gündem

Ethem Sancak: Erdoğan "S-400'leri almıyorum, vazgeçtim" derse beni karşısında bulur

"Erdoğan Amerika ile kavga etmeseydi onun da yanında durmazdım"

16 Aralık 2019 22:29

BMC Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, "Erdoğan milli duruş sergilediği için onun yanındayım. Yarın 'S-400'leri almıyorum, vazgeçtim' derse beni karşısında bulur" dedi.

Habertürk'te katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sancak, sosyalist geçmişinden bahsederken, Deniz Gezmiş'le, Mahir Çayan'la, Doğu Perinçek'le, Erdal İnönü'yle ve Deniz Baykal'la politika yaptığını söyledi. Ethem Sancak, "Neden şimdi AK Parti'nin yanında yer aldınız?" sorusunu şöyle cevapladı:

"Ben Erdoğan'ı Siirt'ten milletvekili adayı olduğu dönem tanıdım. Siirt'ten bir başbakan seçilsin diye ona destek olmaya karar verdim. Erdoğan'ın halka yalan söylemediğini gördüm. Onurlu bir milli duruş sergilediğini gördüm. Dünyanın da stratejisinin giderek anti-emperyalizmin bayrak olacağı bir döneme gireceğini gördüm. Ben Amerikan bayrağı taşıyan bir solcu olmak istemedim. Erdoğan Amerika ile kavga etmeseydi onun da yanında durmazdım."

"Ben biraz ileriyi gören bir adamım"

Sancak "Dünyanın stratejisinin nereye gideceğini 17 yıl önce mi gördünüz?" sorusunu "Ben biraz ileriyi gören bir adamım" diye yanıtladı.

Geçmişte "Erdoğan'a aşık olduğunu" söyleyen Ethem Sancak "Aşkınız devam ediyor mu?" sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"Erdoğan bu bayrağı taşıdığı müddetçe onun neferi olmak benim için bir onur olacak ama bıraktığı gün beni karşısında bulacak. Tayyip Erdoğan ‘S-400'leri almıyorum, vazgeçtim' derse beni karşısında bulur."