Ekonomi

Et ve Süt Kurumu'na, 150 milyon liraya kadar destekleme ödemesi yapılacak

Yapılacak ödemeler için gerekli olan kaynak, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2019 yılı tarımsal destekleme bütçesinden ödenecek

25 Nisan 2019 09:44

Et ve Süt Kurumu'na (ESK), fiyat dalgalanmalarını önlemek amacıyla et alım satımında oluşacak fark için 150 milyon liraya kadar destekleme ödemesi yapılacak. Ödemeler, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2019 yılı tarımsal destekleme bütçesinden karşılanacak.

Cumhurbaşkanlığı'nın "Et piyasasının düzenlenmesine ilişkin kararı" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

"Hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak, besiciyi korumak, piyasada oluşan fiyat dalgalanmalarını önlemek ve kamu yararı kapsamında 2019 yılı için et piyasasını düzenlemek amacıyla" hazırlanan kararda şöyle denildi:

"Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'nün ana statüsünün beşinci maddesinin ikinci fırkasına binaen; ihtiyaç duyulması halinde, ESK'nın et fiyatlarındaki dengenin üretici ve tüketici aleyhine bozulmasını önlemek amacıyla yapmış olduğu alım satımları neticesinde oluşacak fark, ESK tarafından hazırlanacak icmal karşılığında, 2019 yılı tarımsal destekleme bütçesinden ödenir."

Buna göre, karar kapsamında yapılacak ödemeler için gerekli olan, en fazla 150 milyon liralık kaynak Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2019 yılı tarımsal destekleme bütçesinden ödenecek.

Bu ödemeler için; Tarım ve Orman Bakanlığı, Ziraat Bankası ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile protokol yapmaya yetkilendirildi. Karara göre, ödemeler Ziraat Bankası'na aktarılmasından sonra yapılacak.





Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir