Gündem

Eskişehir, Kütahya ve Çanakkale'de eğitime ara verildi

Kar yağışı ve fırtına nedeniyle eğitime ara verildi

06 Ocak 2020 11:33

Yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle, Eskişehir genelindeki resmi ve özel tüm okul ve kurumlarda, (okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve yaygın eğitim kurumları) eğitim öğretime bir gün süre ile ara verildi. Bu kapsamda, engelli ve hamile kamu personeli de bir gün süre ile idari izinli sayılacak. Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerinde de fırtına nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Açıklamada, "İlimiz genelindeki resmi ve özel tüm okul ve kurumlarımızda (okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve yaygın eğitim kurumları) eğitim öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Ayrıca açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de bir günlüğüne idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Kütahya

Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada ise gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ile tipinin kesintisiz sürdüğü ifade edildi.

Açıklamada, "Merkez ilçe, Aslanapa ve Gediz ilçelerinde taşıma merkezi okullar; Şaphane, Hisarcık ve Çavdarhisar ilçelerinde tüm eğitim kurumları ile Emet ilçesindeki temel eğitim kurumlarında (anaokulu, ilkokul, ortaokul) eğitime bir gün ara verilmiştir." bilgisi paylaşıldı.

Bozcaada ve Gökçeada

Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerinde de fırtına nedeniyle eğitime bugün ara verildi.