Gündem

Eskişehir’deki bıçaklı saldırıda yaralananlar o anları anlattı: Can pazarı yaşandı, yaklaşanı bıçaklıyordu

Eskişehir'de tutuklanan 18 yaşındaki bıçaklı saldırgan Arda Küçükyetim'in rastgele bıçakladığı ve hastanede tedavi gören yaralılar, yaşadıkları korkuyu anlattı

14 Ağustos 2024 18:04

Tepebaşı ilçesine bağlı Uluönder Mahallesi'nde oynadığı bilgisayar oyunundan etkilenerek, maskeli, kasklı ve çelik yelekli olarak çıktığı sokakta 5 kişiyi bıçakla yaralayan Arda Küçükyetim, dün çıkarıldığı mahkeme tarafından "Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs', "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarından tutuklandı. Olayın ardından şüpheli Küçükyetim'in bıçakla yaraladığı Metin Korkmaz (64), Cumali Özemek, Tevfik Arslan (71), Naşit Özyürek (87), Cemal Altıntaş (51) ise kentteki hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralılardan Naşit Özyürek'in (87) tedavisi Şehir Hastanesi'nde sürerken, Cemal Altıntaş tedavi gördüğü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden taburcu edildi. Halen hastanede tedavi gören diğer yaralılar ise yaşadıkları dehşeti anlattı.

'Kanamamı zor durdurdular'

Saldırıda boynundan yaralanan ve Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi süren Metin Korkmaz, bıçaklı saldırganı uyardığı için kendisinin de bıçaklandığını söyledi. Cami bahçesindeki çay içerden elinde bıçakla saldırganın geldiğini anlatan Korkmaz, şöyle konuştu:

Eskişehir saldırısının detayları: Saldırıyı Steam üzerinden tanıştığı Doğu Avrupalı biriyle planladı, kiliseye saldırmaktan son anda vazgeçti

"Bir tanesi koşarak geldi, birini bıçakladı. İkincisini de bıçaklayacaktı o kaçtı. Geldi önümde düştü, "Ya yapma ayıptır" dedim, bana dönerek "Sana ne" dedi. Bana da vurdu, sonra gitti. Önümde bir kişi vardı, onu göbeğinden, diğerini ise kalçasından bıçakladı. Ambulans geldi, beni hastaneye getirdi. Olay sırasında can pazarı yaşandı, yaklaşanı bıçaklıyordu. Şaşırmayı geçtim, korktum bile. Kafasında kask ve yelekle motosikletliler gibiydi. Saldırı beklemiyorduk, beklesek en azından bir sandalye alır adama vururdum. Yere düşen adamı bıçaklayacaktı sırtından. Ben "Ayıptır" falan deyip uyarınca, onu bıraktı bana geldi işte. Bastı bıçağı gitti" dedi. Hastanede boynundan aldığı bıçak yarası nedeniyle kanamayı güçlükle durdurulduğunu ifade eden Korkmaz, "Kanamamı zor durdurdular. Ameliyat yaptılar, şimdi iyiyim. İki gündür yatıyorum, iki gün daha yatacaksın diyorlar. Saldırgan, 18-20 yaşındaymış, tutuklanmış ama ne yapayım. Şikayetçi oldum, bu duruma geldikten sonra." 

Eskişehir saldırganının "manifesto"sunda bahsettiği 4 isim kim?

Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralılardan bir çocuk babası Cumali Özemek ise saldırganın boynundan yaraladığı, kesinin yarım santim daha derin olması durumunda hayatını kaybetme riski olduğunu belirterek, "Caminin bahçesinde oturup, arkadaşlarla çay içiyordum. Oradan birisi geldi, elinde döner bıçağı gibi bir bıçağı sallayarak geliyordu. Boğazıma vurdu bıçağı. Durup, dururken kimsenin suçu yok. Kasklı, kadın mı erkek mi belli değildi. Herkes telaşa kapıldı, birbirine girdi millet. Adamı görünce terörist zannettim. Anca terörist yapar böyle dedim. Şu anda çok iyiyim. Doktor, eğer yarım santimetre daha kesilmiş olsaydı sen ölürmüşsün, şanslıymışsın diyor" dedi.

'20-25 santimetre uzunluğunda bıçak vardı'

Yaralılardan Tevfik Arslan'ın da tedavisi Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde sürüyor. Hayati tehlikesi olmayan Arslan, saldırganı elinde bıçakla gördüğünü belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Duvarın oradan genç bir çocuk geliyordu, bir baktım elinde bıçak. 20-25 santimetre uzunluğunda vardı. Bana doğru gelince tuttum ben ama yine de bıçak 3-4 santimetre karnıma girdi. Tramvay durağının oraya girmiş, adamı arkasından bıçaklamış. Kaskı falan fark etmedim, yanımızdan geçiyordu. Orada arkadaşla konuşuyorduk biz. Şimdi iyiyim, şükür bir şeyim yok."