Gündem

Eski Kızılay Başkanı Kınık: Kılıçdaroğlu, Kızılay camiasından özür dilemeli

31 Mayıs 2023 21:43

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından AHBAP Derneği'ne çadır sattığı için eleştirilen ve Türk Kızılay Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Kerem Kınık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun özür dilemesini istedi.

Kılıçdaroğlu’nun kendisini eleştirmesine yanıt veren Kınık, "Kızılaycılarla helalleşmelisiniz ve Kızılay camiasından da özür dilemelisiniz" vurgusu yaparak paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Kızılay'ın afetzedelere hiçbir şey satmadığını gayet iyi biliyordunuz"

“Durumunuzu anlayabiliyorum, gerçekten zordasınız. Kampanyanızda afetzedelere kan ve çadır sattığımızı söyleyerek gerçekleri çarpıttınız. Oysa ki SGK Genel Müdürlüğünüz esnasında mevcut kan uygulamasını siz yapmıştınız. Kızılay’ın afetzedelere hiçbir şey satmadığını da gayet iyi biliyordunuz. 99 Marmara depreminde sizin zihniyetinizi paylaşan ve kazanırsanız Kızılay’ı tekrar onlara teslim edeceğinizi söylediğiniz sorumluların 90bin çadırı bile tedarik edemediğini ama bu depremde 900bin çadırı sahaya kurduğumuzu da çok iyi biliyordunuz.

"Sandıkta size gereken cevaplarını çok açık verdiler"

Bunu en çok da afetzedeler biliyordu ve büyük acılar yaşayan o insanlar dünya afet müdahale tarihine fedakâr ve başarılı bir seferberlik çabası olarak geçecek faaliyetleri karalamanıza izin vermeyip sandıkta size gereken cevaplarını çok açık verdiler. Bana ulaşan ve gerçeği bilen yüzlerce CHP seçmeni ve bağışçısıyla gönüllüsüyle çalışanıyla faydalanıcısıyla yüzbinlerce Kızılaycı bize yaptığınız haksız saldırılar nedeni ile kırgınlıklarını, öfkelerini ve sandıkta verecekleri cevaplarını paylaştılar.

"Kızılaycılarla helalleşmelisiniz"

Şimdi sizin bana yaptığınız çağrıları ve saldırıları benim size yapmam hem yakışık almaz hem de benim vazifem değil. Ama eğer samimi iseniz Kızılaycılarla helalleşmelisiniz ve Kızılay camiasından da özür dilemelisiniz.”