Gündem

Eren Erdem'in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

Eren Erdem hakkında 6 Ocak'ta tahliye kararı verilmiş ancak savcılığın itirazı üzerine cezaevinden çıkmadan yeniden tutuklanmıştı

07 Şubat 2019 16:45

23 Ağır Ceza Mahkemesi, eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in tutukluluğuna devam kararı verdi.

Avukatları, Haziran 2018’de beri Silivri Cezaevinde bulunan eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in “Gizliliği ihlal”, “Terör örgütüne üye olmak”, “Örgüte bilerek yardım etmek” ve “Göreve ilişkin sırrı açıklamak” suçlamalarıyla açılan davada tutuklu yargılanmasına itiraz etmişti.

7 Ocak'ta Erdem hakkında tahliye kararı veren İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, bugün yaptığı "tutukluluğa itiraz" incelemesinde, dosyaya yeni bir delil girmemesine rağmen eski CHP'li vekilin tutukluluğuna devam kararı verdi. 

Bugün görülen duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme “Dosya kapsamındaki mevcut delil durumu birlikte değerlendirildiğinde kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut olguların bulunması, sanığın üzerine atılı suçun yasa maddesindeki cezasının alt ve üst sınırları 07/01/2019 tarihli İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı göz önünde bulundurulurak CMKç’nın 100 ve devamı maddeleri uyarınca tutukluluk halinin devamına” karar verdi.

Mahkemenin kararına tepki gösteren Erdem şöyle konuştu:

"Dosyaya hiç bir yeni delil ya da tanık girmedi. Dosyayı inceleyip 1 ay önce tahliye kararı veren mahkeme olan olaylardan etkilenerek bugün tutukluluk kararı verdi. 1 ay önceki kararlarının arkasında durmadılar!

7 ay boyunca dosyayı inceleyen heyet delil yetersizliği sebebi ile tahliye kararı vermişti. Bir üst mahkeme ise binlerce sayfayı birkaç saat içinde okuyarak tahliye edilen Eren Erdem’i tutuklama garabetini bizlere yaşatmıştı. Bugün ne oldu 1 ay önce delil yetersizliği sebebi ile tahliye kararı veren mahkeme 1 ay boyunca dosyaya yeni bir delil girmemiş olmasına rağmen tutuklama kararı verdi.!

İnsanların duyguları ile bu kadar oynanmaz! Ayni mahkeme 1 ay önce delil yetersizliği sebebi ile tahliye ediyor, tam bir ay sonra hiçbir yeni delil yada tanık olmamasına rağmen tutuklama veriyor! Bu kadar olmaz! Yazıklar olsun."

Eren Erdem hakkında verilen tutukluğunun devamına ilişkin kararın metni şöyle: