Dünya

Eski Bakanlar, SYRIZA liderliği için adaylıklarını açıkladı

15 Temmuz 2023 16:03

T24 Dış Haberler

Çarşamba günü konuşan, 2019’dan beri milletvekili olan Efi Achtsioglou, istifa eden lider Aleksis Çipras’ın yerine, solcu ana muhalefet SYRIZA liderliğine aday olduğunu açıkladı. Achtsioglou, 2016 - 2019 yılları arasında Çalışma, Sosyal Sigorta ve Sosyal Dayanışma Bakanı olarak görev yaptı. Avukat olan 38 yaşındaki Achtsioglou, açıklamasını Atina Konservatuarı’ndan yaptı. "Kritik kararların alınacağı bir dönemle karşı karşıyayız" diyen Achtsioglou, "Bir kez daha güçlü bir SYRIZA-İlerici-İttifak beklentisi yaratmak için ısrarla ve etkili bir şekilde çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.

SYRIZA vekili Efi Achtsioglou’nun, Çipras’ın yerini alması beklenen en güçlü isimlerden biri olduğu belirtildi.

Yunanistan’da eski bakan Nikos Pappas da partisi için adaylığını ilan etti. SYRIZA’nın koalisyon iktidarında, Kasım 2016'dan Temmuz 2019'a kadar Dijital Politika, Telekomünikasyon ve Medya Bakanı görevini yürütmüştü. Duyuru, parti liderliği için adaylıkların sunulacağı ve yeni liderin seçilmesi için zaman çizelgesi ve yol haritasının belirleneceği merkez komitenin hafta sonundaki iki günlük toplantısının ilk gününde yapıldı.

Pappas’ın, bakanlığı döneminde bir televizyon lisans ihalesine karıştığı gerekçesiyle bu yılın başlarında mahkum edilmesine ve üç yıllık gözetim süresiyle birlikte iki yıl hapis cezası aldığı ekathimeri’nin haberinde hatırlatıldı.

Eski bakan Euclid Tsakalotos da liderlik pozisyonu için adaylığını hafta içinde açıklamıştı.