Gündem

Eski bakan Eroğlu’ndan ‘kayyımdan hediye’ açıklaması: Beni herkes ‘hediye almayan bakan’ olarak bilir

“Bazen yemek olmaz, kuru soğanı vururum ekmek arasına peynir koyup yerim”

28 Ağustos 2019 12:47

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini ikinci kez üstelenen Vali Mustafa Yaman’ın, önceki dönem bakanlara verdiği hediyelerin faturaları tartışılmaya devam ediyor.

TIKLAYIN: Soylu'dan 'hediye' yanıtı: Ben de arıyorum


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hediye almadığını, Vali Yaman ise bakanlara hediye vermediğini iddia etti. Yaman, dünkü açıklamalarında “O bakanların beraberinde gelen heyetlere dağıtılan hediyelerin meblağı” dedi.

Fatura listesinde 74 bin liralık hediye verildiği iddia edilen eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kendisinin ‘Hediye almayan bakan’ olarak bilindiğini söyledi.  HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya açıklamalarda bulunan Eroğlu, “Ne ben, ne de benimle beraber çalışan arkadaşlarım kesinlikle hediye almaz. Çünkü benim bakanlığım döneminde yasaktı” diye konuştu.

Eroğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“İsminin karşısına hediye meblağı olarak gösterilen 74 bin 886 lira 89 kuruşluk bir hediyenin söz konusu olmadığını birkaç kez üzerine basarak söyledi ve devam etti:

Biz asla böyle bir hediye almadık. Hatta 100 kişiyle falan da gitmedik… Tamam da o zaman benim ismimi niye yazıyor. Temsil gideri ise ben almadım, benim ekibim de almadı, yasak çünkü. Ekibim almadığına göre, giden bu kadar kişi de yok, burada kimse almadı ki, niye benim adım yazıyor orada?
Bazen yemek olmaz kuru soğanı vururum ekmek arasına peynir koyup yerim. Hiçbir iş adamının davetine de katılmamışımdır”

Yazının devamı için tıklayın