Gündem

Eski AP üyesi Harms'dan Strazburg ve Brüksel'e "Kavala" çağrısı

Türk ve uluslararası bütün kurallar ile standartlar ihlal ediliyor

26 Haziran 2019 16:24

T24 Dış haberler

15 yıl boyunca Avrupa Birliği'nin yasama organı Avrupa Parlamentosu'nda parlamenterlik yapan eski Yeşiller üyesi Rebecca Harms, Avrupa Komisyonu'nun basın biriminde çalışan uzmanlara Gezi davasında yapılan savunmaları okuma çağrısında bulundu.

Harms sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bu dava Türkiye'deki mahkemelerin durumunu gösteriyor. Türk ve uluslararası bütün kurallar ile standartlar ihlal ediliyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Osman Kavala'nın tekrar hapsedildiğini gördükten sonra bu duruşmayı kabul etmesinin hiçbir yolu yok. Yeter artık" yazdı.

Yiğit Aksakoğlu tahliye edilirken Kavala'nın tutukluluğuna devam kararı verilmesinin "alaycı bir strateji olduğunu" ifade eden Harms, bu durumun "Strazburg'daki hakimlerin harekete geçirmesi gerektiğini" ifade etti. Eski parlamenter paylaşımlarına AB'nin en yetkili isimlerinden bazılarını da etiketledi.

Kavala'nın ayrıca AB'nin "en önemli arkadaşlarından" olduğunu ifade etti ve Komisyon ile AP'ye de "harekete geçme çağrısında" bulundu.