Gündem

Eski AKP milletvekili Ocaktan: AK Parti iktidarıyla özellikle ‘İslamcı aydın’ kesim buharlaşıp ortadan kayboldu

27 Aralık 2019 09:20

Eski AKP milletvekili ve Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, dindarların din, bilim, sanat alanlarında entelektüel bir arka plan oluşturmak yerine iktidara yöneldiklerini yazdı. Ocaktan, AK Parti ile birlikte özellikle 'İslamcı aydın' kesimin ortadan buharlaşarak kaybolduğu görüşünü savundu. 

Ocaktan, "Bir toplumda dindarlık bilincinin ne durumda olduğunu anlamak için dinin hayata, insanların davranışlarına nasıl yansıdığına bakmak gerekir. Dinin koyduğu hedefler elbette önemlidir, ancak dini kendileri için bir hayat biçimi olarak seçen bire bir insanların bu hedeflerin neresinde durduğu daha da önemlidir" ifadesini kullandı. 

Ocaktan, "Maalesef AK Parti, siyasetini farklı ve derinlikli bir entelektüel birikim üzerine inşa edemediği gibi, sınırlı sayıdaki entelektüeli de 'Tek vatan, Tek millet, Tek bayrak, Tek devlet' benzeri ulusalcı sembollerle kuşatarak entelektüel bir fukaralığa mahkum etmiştir. Ve artık var olduğunu sandığımız İslamcı entelektüeller de gücün arkasına saklanarak ya güce övgüler düzmekte, ya da Soğuk Savaş döneminden kalma 'emperyalizm' benzeri söylemlerle goygoyculuk yapmaktadırlar" düşüncesini dile getirdi. 

Yazının devamı için tıklayın