Gündem

Eski AKP'li vekilden 15 Temmuz önerisi: Milletvekillerinin o gün nerede oldukları araştırılsın

AKP'li İyimaya'nın önerisine Tayyar ve Metiner de destek verdi

20 Temmuz 2019 17:32

Eski AKP Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, 15 Temmuz darbe girişiminde hangi milletvekillerinin nerede olduğunu gösteren HTS haritalarının çıkarılmasını istedi. 

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti. 251 vatandaşın şehit olduğu, 2 bin 194 kişinin de yaralanarak gazi olduğu darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Genelkurmay, Emniyet gibi pek çok stratejik bina vurulmuş; TRT, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gibi birçok kamu kurumu ve özel binalar işgal edilmişti.

Şamil Tayyar ile Mehmet Metiner’de destekliyor

Eski AKP Ankara Milletvekili İyimaya, 15 Temmuz darbe girişiminde hangi milletvekillerinin nerede olduğuna dair bir öneride bulundu. İyimaya, “Milletvekillerinin o gece nerede olduklarını gösteren HTS haritaları çıkarılmalı ve kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Beka gecesinin bilgilerini öğrenmek bu milletin hakkıdır. Bu hal kişisel verileri koruma alanına girmez” dedi.

Akit'te yer alan habere göre İyimaya’nın bu önerisine eski AKP milletvekillerinden Şamil Tayyar ile Mehmet Metiner’in de destek verdiği aktarıldı.