Gündem

Eski AKP İstanbul İl Başkanı: Muhalefetin çıkışlarını anlamak lazım

"İtiraz ediyorsanız bunun gerekçelerini ortaya koyarsınız"

07 Mayıs 2019 12:47

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) ana muhalefet partisi CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal kararından bir gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP’nin Meclis Grup toplantısında karardan duyulan memnuniyet dikkati çekti. 

Toplantının ardından şu an AKP İstanbul milletvekili olan eski il başkanı Aziz Babuşcu, bir grup gazeteciye açıklamalarda bulundu. Babuşcu, şunları söyledi:

“YSK kararını verdi. Bundan sonra 23 Haziran’a herkes hazırlanacak. Biz de hazırlanacağız, söylenecek bir söz yok yani."

Sandıklardan daha güçlü çıkacakları görüşünü dile getiren Babuşcu, “Çok iyi bir çalışmayla zaten belli olan bir sonucu yani bütün sandıklarda eğer sayım yapılmış olsaydı Binali Bey’in lehine olacak sonucu şimdi sandıklardan çok daha güçlü bir şekilde çıkaracağız” dedi.

YSK’nın kararının ardından yükselen tepkiler konusunda Babuşcu, “Muhalefet tabii fevri birtakım çıkışlar yapıyor olabilir. Bunu da anlamak lazım. Ama sonuçta YSK nihai karar merci ve hukuki bir karar verdi. Kararın hukukiliğine itiraz ediyorsanız bunun gerekçelerini ortaya koyarsınız, yoksa böyle hamasi konuşmalarla nutuk atarak bu işler olmaz, hukuk konuşur” diye konuştu.

"Belediye başkanını İçişleri atayabilir"

TBMM’de basın mensuplarının İstanbul’da seçime kadar sürece ilişkin sorularını yanıtlayan AKP’nin YSK Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel de “5393 sayılı yasa var ya, onun 45 ve 46. maddeleri var, boşalma hükümleri uygulanacak. Belediye başkanını İçişleri Bakanı atayabilir. İdari ile ilgili bir şey. Seçim hukuku ile alakalı değil bundan sonraki kısım" dedi.

“Bayramda İstanbullu kenti terk eder”

AKP Grubunda İstanbul seçimlerini kazanmaya ilişkin beklenti de dikkati çekiyor.
 
AKP'li bir milletvekili, “İstanbullu bayramda kenti terkeder. Seçim çalışması olmaz ki” derken, 23 Haziran çalışmasının 31 Mart çalışmasıyla aynı olmayacağı ifade ediliyor.
 
AKP’nin İstanbul’da mühürsüz oylar, taşıma oylar, sandığa gitmeyen seçmen bazında özel bir çalışma yapacağı gelen bilgiler arasında.
 
AKP grubunda Meclis’in bu süreçte uzun bir ara vermesini doğru bulmayan sesler de bulunuyor.