Dünya

Suriye Devlet Başkanı Esad, depremden etkilenen Halep'e gitti

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Suriye'de de ağır yıkım yaşandı

10 Şubat 2023 12:27

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden ağır etkilenen Suriye’nin Halep şehrine gitti.

Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden en çok etkilenen ülke Suriye oldu. Suriye’de şu ana kadar deprem nedeniyle en az 3 bin kişinin hayatını kaybettiği biliniyor. Ülkede enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Reuters, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın depremden etkilenen Halep şehrine gittiğini aktardı.

Suriye’de Şam yönetimi ve muhaliflerin kontrolünde bulunan ülkenin kuzeyinde depremden etkilenenlere yardım ulaştırılması için uluslararası çalışmalar da sürüyor.

Birleşmiş Milletler daha önce uluslararası yardımların Suriye’nin kuzeyine Şam yönetiminin izin verdiği tek Türkiye-Suriye sınırı kapısından geçeceğini söylemişti. Dün uluslararası ilk konvoyun Türkiye-Suriye sınır kapısından Suriye’nin kuzeyine geçtiği bildirildi.

Suriye'nin kuzey bölgelerinde arama kurtarma ekipleri, birçok noktaya ulaşmakta zorlanıyor. Suriye'de birçok kuzey şehrinin altyapısı, neredeyse 12 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle çok zayıflamış durumdaydı. Bu durum, depremin etkisinin daha da yıkıcı olmasına sebep oldu.