Gündem

Erzurum'da İmamoğlu mitingine taşlı saldırıda bazı vatandaşlar yaralandı; bir grup tekbirlerle yürüyerek miting alanında toplandı

07 Mayıs 2023 19:04

Orhan Bakırcı - T24 Erzurum 

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da bugün saat 18.00'de gerçekleştireceği miting önce alana yığılan otobüsler ardından miting için toplananlara yapılan taşlı saldırılar nedeniyle engellendi. 

Millet buluşması kapsamında Erzurum'a gelen Ekrem İmamoğlu bir gurup tarafından protesto edildi. MHP Erzurum İl Başkanı ve milletvekili adayları toplanan kalabalığı sakinleştirmeye çalıştırdı. Miting için gelen grup diğer tarafta yer aldı. 

 
 
İmamoğlu'nun mitinginin yarıda kesilmesinin ardından tekbirler getiren kalabalık bir grup miting alanına doğru ilerledi. Polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. 
 
Miting için toplanan bazı yurttaşlar çıkan olaylarda yaralandı. Yaralananlar arasında çocukların da bulunması dikkat çekti. 
 
Fotoğraf: Orhan Bakırcı / T24 
 
Emniyet güvenlik önlemlerini arttırdı. 
 
 
 

Kılıçdaroğlu'ndan 'Erzurum olayları' videosu 

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'na ve miting için toplananlara Erzurum'da yapılan taşlı saldırıya ilişkin olarak, "Sevgili halkım mafyalar, militanlar, SADAT'çılardan Sinan Ateş'i öldüren torbacılardan 5'li çetelerden, domuz bağcılardan oluşan bir militarist koalisyon var. Bugün Ekrem Başkanımıza saldıran bunlardır"  dedi.

TIKLAYIN | Kılıçdaroğlu'ndan 'Erzurum olayları' videosu

Canan Kaftancıoğlu İstanbulluları havalimanına çağırdı 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, tüm İstanbulluları, Erzurum'da taşlı saldırıya uğrayan Ekrem İmamoğlu'na destek için Sabiha Gökçen Havalimanı'na çağırdı.

TIKLAYIN | Kaftancıoğlu, İstanbulluları İmamoğlu'nu karşılamak üzere havalimanına çağırdı