Dünya

Ernst-Reuter Okulu, Türk öğrenci alımını durdurmuştu: Alman Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama

"Okul krizi" sürüyor: Alman okuluna Türk öğrenci alımı durdurulmasının ardından Bakanlıktan açıklama

25 Temmuz 2024 12:04

Almanya Büyükelçiliği’ne bağlı Ankara Ernst-Reuter Okulu, yeni eğitim-öğretim yılında Türkiye vatandaşlarının öğrenci olarak kabul edilmeyeceğini duyurmuştu. Okuldan yapılan açıklamada, kararın Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye pasaportlu öğrencilerin kabul edilmesinin yasaklandığına ilişkin notası üzerine alındığı kaydedilmişti. Alman Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili DW Türkçe'ye bilgi verdi.

Bakanlık, söz konusu kararın 2024/25 eğitim-öğretim yılında Ankara Ernst-Reuter Okulu ile okulun İzmir ve İstanbul'daki iki şubesine yeni kayıt yaptırmak isteyen Türkiye vatandaşlığına sahip öğrencileri etkilediğini belirtti. Açıklamada, bu okullara devam eden Türk vatandaşı öğrencilerin  uygulamadan muaf olduğu ifade edildi. Almanya Dışişleri Bakanlığı kaynakları konuyla ilgili olarak Türk makamlarıyla irtibat halinde olduklarını da vurguladı.

Türkiye'deki Fransız okulları hakkında dün önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Fransız okulları mevzuata uygun hareket ederse eğitimlerine devam edebilirler" demişti.