Gündem

Erkek şiddeti son bulmuyor | Eşini balyozla öldüren adama 'haksız tahrik' indirimi uygulandı!

05 Mart 2020 10:36

Çorum'da eşi Hanife Bicil'i balyozla öldürmek suçundan tutuklu yargılanan Ali Bicil, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Eşinin küfür ve hakaret ettiği iddiasıyla 'haksız tahrik' indirimine gidilerek 24 yıl hapis cezası verildi.

Olay, geçen yıl Nisan ayında Çöplü Mahallesi'nde meydana geldi. 4 çocuklu Hanife- Ali Bicil çifti, evlerinde tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Ali Bicil, balyozla başına vurduğu eşini öldürdü. Bicil, olayın ardından polis merkezine giderek, teslim oldu. Tutuklanan koca hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Çorum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

"Pişmanım" dedi

Karar duruşmasında hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Ali Bicil, olay anında sinirlendiği ve bilincini kaybettiğini öne sürerek, "Olay günü sabah namazına kalktım. Eşim de kalktı. Bahçeyi temizlemek için dışarı çıktım, eşim de nane ekiyordu. Bir süre çalıştıktan sonra 'Hanım yemeği hazırla da yiyelim' dedim. Bana ağza alınmayacak hakaretler ve küfürler etti. Sonra içeriye girdi. Arkasından girdim. Yatağa yatmıştı, içeride de benzer küfürleri etti. Sinirlendim elime balyoz geçti, sonrasını hatırlamıyorum. Şuurumu kaybetmişim. Kendisinin psikolojik sorunları vardı. Devamlı, 'Burnuma kan kokusu geliyor' diye sözler eder, 'Seni öldüreceğim' şeklinde tehditlerde bulunurdu. Şikâyet etmekten korkuyordum, böyle bir şey yapsam beni orada linç ederdi. İlk ifademde olayın etkisiyle pişman olmadığımı söylemiştim ancak şimdi pişmanım" dedi. 

Öldürdüğü eşinin küfür ettiğini iddia etti, tahrik indirimi aldı

Mahkemede ‘kasten öldürme’ suçundan yargılanan Ali Bicil’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Cinayeti eşinin küfür ve hakaretleri nedeniyle 'haksız tahrik' altında işlediği gerekçesiyle cezada indirime giden mahkeme heyeti, sanığa 24 yıl hapis cezası verdi. Heyet, savcılık soruşturmasında 'pişman değilim' yönünde verdiği ifadeyi yargılama sırasında 'pişmanım' diye değiştiren sanığın samimi görülen pişmanlığının gözlemlenmediği gerekçesiyle cezada başkaca indirime gitmedi.