Gündem

Erkek şiddeti | Öz kızına cinsel istismardan gözaltına alınıp serbest bırakıldı, iki gün sonra karısını öldürdü!

"Silahı var, beni öldürecek, tutuklayın" diyerek yaptığı şikâyet kabul edilmedi

22 Şubat 2019 10:52

Döndü Şengül’ün (41) boşanma aşamasında olduğu kocası Şükrü Şengül (39) tarafından öldürülmesinin arkasındaki gerçekler ortaya çıkıyor. Öz kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 15 yıl hapsi istenen Şükrü Şengül’ün adli kontrol şartıyla serbest kaldığı ve cinayetten 2 gün önce eşini “Şikâyetinden vazgeçmezsen seni öldürürüm” diye tehdit ettiği ortaya çıktı. Baba Şengül, serbest bırakılmasından iki gün sonra eşini sokak ortasında üç kurşunla vurarak öldürdü.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, Şengül, sürekli ağlayan kızı E.’nin anlattıklarıyla da şoke oldu. Kızının, babasının cinsel istismarına uğradığını anlayan kadın, 3 Ocak’ta eşinden şikâyetçi oldu. Şükrü Şengül, 4 Ocak’ta gözaltına alındı. 5 Ocak’ta nöbetçi mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Öz kızına istismardan 15 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan baba, 21 Mart’ta Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşmasına katılacak.

Kocasının serbest kalması üzerine Döndü Şengül, “Silahı var, beni öldürecek, tutuklayın” diyerek itirazda bulundu ancak talebi kabul edilmedi. Boşanma davası da açan Döndü Şengül “Seni öldürürüm” tehditlerinin sürmesi üzerine Ankara 10’uncu Aile Mahkemesi’ne başvurarak eşi hakkında uzaklaştırma kararı aldı. 2 gün sonra Döndü Şengül kızı E.’yi okula bıraktıktan sonra sokak ortasında kocası Şükrü Şengül tarafından 3 kurşun ile öldürüldü. Cinayetten sonra Şengül çiftinin 8 yaşındaki kızları E. ile 6 aylık oğulları tekrar devlet korumasına alındı.