Spor

Ergin Ataman: Hedefim Galatasaray başkanlığı olduğu için Fenerbahçe ile çalışmam

"Atina'ya geldiğim ilk günden itibaren Yunan halkından büyük ilgi ve sevgi görüyorum"

24 Şubat 2024 11:19

Yunanistan'ın Panathinaikos takımını çalıştıran ve Yunan taraftarlar tarafından da çok sevilen Ergin Ataman dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

"Başkanların Aktif Olmasını İsterim"

Hürriyet'ten Mehmet Arslan'a konuşan Ataman, Türkiye ve yurt dışındaki yönetim anlayışları arasındaki farklara değinen Ergin Ataman,"Panathinaikos Başkanı hakkında herkes zor biri olduğunu söylüyor, ancak bence öyle değil. Ailesiyle birlikte 40 yıldır kulübü yönetiyorlar ve bu onlar için babadan kalma bir miras. İlk buluşmamızda "Ben, babamın yarattığı o heyecanı yeniden canlandırmak istiyorum. Bu nedenle buradayım" demişti" dedi.

"Bize Sempati Duyuyorlar ve Türkçe Biliyorlar"

Atina'da bir Türk olarak yaşamanın deneyimlerini paylaşan koç, Türklere yönelik ciddi bir sempati olduğunu vurguluyor: "Atina'da Türk olmak çok keyifli. Bir kere Türklere çok ciddi bir sempatileri var. Ben geldiğim ilk günden itibaren bana ayrı bir sempati duyuyorlar." Türkiye kökenli Atina nüfusunun Türkçe bilgisine de değinen spor adamı, bu durumun kendisine karşı gösterilen ilgiyi artırdığını dile getirdi.

"Kendime biçtiğim hedef bambaşka"

Yıllar içinde Avrupa ve Türkiye'de büyük takımlarda çalışmış olmanın deneyimini paylaşan Ergin Ataman, Fenerbahçe ile olan rekabetine değinerek şunları söyledi: "Fenerbahçe'ye karşı 5 tane Türkiye şampiyonluğum var. Bu ciddi bir rekabet oluşturuyor, böyle olunca ciddi bir rekabet oluşuyor. Bunun dışında ben hep büyük bir samimiyetle Galatasaraylı olduğumu itiraf ettim. Sağ olsun Galatasaray Kulübü, Eurocup’ı kazanınca başkan kontenjanından genel kurul üyesi de oldum."