Gündem

Ergenekon davasındaki suçlamalar nedeniyle yaşamına son veren Ali Tatar'ın ağabeyi: Günah iktidarın omuzlarında

"Bize ateşten aldığımız pay kaldı"

03 Temmuz 2019 11:24

12 Haziran 2007’de ihbar üzerine İstanbul Ümraniye’deki bir gecekonduda 27 el bombasının ele geçirilmesiyle başlayan ve Yargıtay’ın bozma kararının ardından 235 sanık yönünden yeniden görülen Ergenekon davasında karar verildi. Sanıklar silahlı terör örgütü kurma ve örgüt üyeliği suçlarından beraat etti. Danıştay saldırısı sanıkları Osman Yıldırım, Alpaslan Arslan, Erhan Timuroğlu, İsmail Sağır'a müebbet hapis cezası verildi.

Ergenekon davası sürecinde Oramiral Uğur Yiğit'e suikast girişimi iddiasıyla yargılanan Yarbay Ali Tatar hakkında çıkarılan yeniden tutuklama kararının ardından yaşamına son verdi. Ergenekon davasındaki beraat kararı sonrası açıklama yapan Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar, "Bu günahın bir kısmı liberal yazar ve çizerlerin, önemli kısmı ise iktidarın omuzlarındadır. Kumpası kuranlar gerçek anlamda yargılanıp ceza almadı.Fetullah şeytanının siyasi ayağına dokunulmadı. Bize ateşten aldığımız pay kaldı" dedi.

Sözcü'den Yavuz Alatan'a konuşan Tatar, “Geride kalan bir avuç hüzün ve keder. Bize ateşten aldığımız pay kaldı. Bu süreçte hayatını kaybedenlerin hiçbirinin ruhu huzur bulmadı'' ifadesini kullandı.


Ağabey Tatar şöyle konuştu:

"Ergenekon, Balyoz süreciyle bu ülkede mıntıka temizliği yapılmış, bunların yerini alan Fetullahçı çeteler ülkemizi 15 Temmuz'a götürmüştür. Ergenekon, Balyoz sürecinin günahını taşıyanlar, 15 Temmuz'un günahını da taşıyorlar. Ali Tatar'ın ailesinden helallik istenmedi. Hiçbir adalet ve hukuk şehidinden istenmedi. Neyi nasıl inkar edeceksiniz? ‘Kandırıldım' demekle bu işi çözeceğinizi mi düşünüyorsunuz? Diyelim birileri sizi kandırdı, Fetullah şeytanının siyasi ayağı ortaya çıkarılmadı. Bu ateşten payını alan hiç kimse ‘Kandırıldık' demiyor. Biz bu Fetullah çetesini gördük…”

TIKLAYIN: Ergenekon davasında 12 yıl sonra karar: 235 sanığa beraat, 4 sanığa ise müebbet hapis cezası