Gündem

Erdoğan: Türkiye, siyasi, ekonomik ve askeri olarak bağımsız bir güç haline gelebildiği için dik bir duruş sergiliyoruz

27 Ocak 2024 17:03

T24 Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, tıpkı ecdadın, tıpkı Cumhuriyet'imizin kurucularının hayal ettiği gibi siyasi, ekonomik ve askeri olarak bağımsız bir güç haline gelebildiği için bu gün böylesine dik bir duruş sergileyebiliyoruz. Bu dik duruşun bir bedeli var. İstikbalimize güvenle bakabilmenin bedeli ödediğimiz bedeleden daha fazladır. Milletimden son dönemde dedikodular ve spekülasyonlar üzerinden yürütülen kampanyalara bir de bu gözle bakmasını istiyorum" dedi. 

Erdoğan bugün İzmir Şehir Hastanesi ve bağlantı yolları Açılış Töreni'nde gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan'ın konuşması şöyle: 

"Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini başarıyla gerçekleştirdik. Şimdi de önümüzde mahalli idareler seçimleri var. Bölgemizde ve dünyada güç dengelerinin değiştiği bir dönemdeyiz. Geçtiğimiz 17 seçimin her biri gibi bu seçimi de ülkemizi siyasi açıdan istikrarsızlığa, ekonomik bakımdan çöküşe, sosyal yönden çatışmaya sürüklemenin vesilesi haline getirmek isteyenler elbette boş durmuyor. Her gün bir yalan, her gün bir fitne, her gün bir başka düzenbazlıkla milletimiz karamsarlık bataklığına itilmeye çalışılıyor. 

"Bu dik duruşun bir bedeli var"

Türkiye, tıpkı ecdadın, tıpkı Cumhuriyet'imizin kurucularının hayal ettiği gibi siyasi, ekonomik ve askeri olarak bağımsız bir güç haline gelebildiği için bu gün böylesine dik bir duruş sergileyebiliyoruz. Bu dik duruşun bir bedeli var. İstikbalimize güvenle bakabilmenin bedeli ödediğimiz bedelden daha fazladır. Milletimden son dönemde dedikodular ve spekülasyonlar üzerinden yürütülen kampanyalara bir de bu gözle bakmasını istiyorum. 

"Bu milleti tarifsiz duygularla seviyoruz"

Bu milleti tarifsiz duygularla seviyoruz. Çünkü biz, bu milleti özellikle yapacağımız hizmetlerle ibadet mertebesinde görüyor ve seviyoruz. Çünkü biz, medeniyetimizin ve tarihimizin son kalesi bu ülkeyi mutlaka dünyada hak ettiği yere yükseltmek istiyoruz. İzmir'in de bu kutlu mücadelede bize güç, deste, heyecan vermesini bekliyoruz."