Gündem

Erdoğan: Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki hainlerden temizlendikçe sorumluluk üstlendiği her yerde başarıdan başarıya koşuyor

04 Haziran 2021 19:49

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki hainlerden temizlendikçe sorumluluk üstlendiği her yerde başarıdan başarıya koşuyor" dedi.

Erdoğan, 'Denizkurdu' tatbikatının başarılı geçmesini dilerken, "Tatbikatın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'mızın siz değerli personelinin bilgi, beceri, koordinasyon ve motivasyonunu daha da artıracağına inanıyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri 2 bin 200 yılı aşan teşkilatlanma yapısı, kurumsal kültürü ve sayısız zaferleri ile milletimizin iftihar kaynağıdır. Kahraman ordumuz vatan topraklarının, mavi vatanının, semalarımızın ve 84 milyonun güvenliğini temin için yüksek görev bilinciyle dün olduğu gibi bugün de her türlü kararlılığı gösteriyor" diye konuştu.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 

"Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki hainlerden temizlendikçe sorumluluk üstlendiği her yerde başarıdan başarıya koşuyor. TSK disiplini, yetenekleri, caydırıcılığı ve kararlılığıyla harbe hazırlık bakımından dünyanın en donanımlı ordularından biridir. Son dönemde Doğu Akdeniz´den Suriye ve Irak'taki terörle mücadele operasyonlarına kadar her alanda ordumuzun kabiliyetlerini görme imkanı bulduk. Bilhassa milletimizin ve Kıbrıs Türklerinin hak, hukuk ve menfaatlerinin korunması konusunda Türk donanması büyük bir kararlılık gösterdi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'mız başta mavi vatan ve 'Denizkurdu' tatbikatı olmak üzere bu sene gerçekleştirdiğimiz tüm tatbikatlarda dosta güven, hasımlara korku veren başarılara imza attı. 

Yerli ve milli silah sistemlerimizin, gemilerimizin, uçaklarımızın, insansız hava ve su üstü araçlarımızın etkinliğini yine bu tatbikatta test ediyoruz. Aynı zamanda farklı kuvvetlerimiz arasındaki müşterek çalışabilirlik anlayışını da geliştirmiş oluyoruz. Böylece milletimizin göz bebeği olan kahraman ordumuzun kabiliyetlerini görme, değerlendirme; şayet eksiklikler varsa onları da kısa sürede telafi etme imkanına kavuşuyoruz. Uluslararası hukuka uygun olarak eğitim amaçlı geniş katılım ve kapsamlı organizasyonla Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de icra ettiğimiz tatbikatın başarıyla yürütüldüğünü görmekten büyük bir memnuniyet duydum

25 Mayıs'ta başlayan ve 6 Haziran'da sona erecek olan 'Denizkurdu-2021' tatbikatı bu irademizin en önemli işaretidir. Milletimizin cumhurbaşkanı, devletimizin başı ve TSK´nın başkomutanı olarak, tatbikatta görev alan tüm askerlerimizi tebrik ediyor, Rabb'imden başarılar diliyorum"