Gündem

Erdoğan: Terör baronları bizi yolumuzdan çeviremez; 3-5 oy alacağız diye bölücü hainlere kapıkulu olanlara meydanı asla bırakmayacağız!

"Son 21 yılda defalarca hüsrana uğradınız inşallah yine kaybedeceksiniz"

25 Aralık 2023 13:31

Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pist Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde terör vardı. "Terör baronları bizi yolumuzdan çeviremez” diyen Erdoğan, "Her kim kalleşlerin eylemlerini kendine siper ederek birliğimize dirliğimize beraberliğimize saldırıyorlar terörün amaçlarına teslim ediyor demektir. Terörle bizi yıldıracaklarını özellikle bu vehme katılanlara ise şu ikazı yapmakta fayda görüyorum; son 21 yılda her yolu denediniz ancak bizim kutlu yolculuğumuza set çekemediniz. Türkiye Yüzyılı’nın inşasına da engel olamayacaksınız" dedi.

Erdoğan sözlerinin devamında seçimlere atıfta bulunarak, "Son 21 yılda defalarca hüsrana uğradınız inşallah yine kaybedeceksiniz. Bir kez daha rezil olmaktan kurtulamayacaksınız. Oyunlarınızı emellerinizi biliyoruz kim olduğunuzu çok iyi biliyoruz. Şunu hiçbir zaman unutmayın nefesimiz yettiği sürece aziz milletimizin desteği bizimle olduğu sürece sizinle mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Terörle yol yürüyenlere, terör örgütlerini maşa olarak kullananlara, iradesini Kandil’deki alçaklara teslim edenlere, 3-5 oy alacağız diye bölücü hainlere kapıkulu olanlara meydanı asla bırakmayacağız. Teröriste terörist dememek için 40 takla atan siyasi bukalemunların maskelerini indirmekte kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın törendeki terör açıklamaları şöyle:

"Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yeni pistin de devreye girmesiyle yıllık 85 milyondan fazla yolcuyu ağırlayacak kapasiteye erişecektir.

"Ne Kandil ve Suriye'deki terör baronlarının ne de bu hainlerin yularını ellerinde tutanların bizi yolumuzdan alıkoymalarına müsaade etmeyeceğiz.

"Terörle ülke siyasetini şekillendirildiği Türkiye artık geride kaldı. Terör saldırılarıyla milletimizi bölme planlarının raf ömrü tükenmiştir. Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisiyle 85 milyonun kardeşliğine hapsedilmesine kesinlikle izin vermeyiz. Her kim kalleşlerin eylemlerini kendine siper ederek birliğimize dirliğimize beraberliğimize saldırıyorlar terörün amaçlarına teslim ediyor demektir. Terörle bizi yıldıracaklarını özellikle bu vehme katılanlara ise şu ikazı yapmakta fayda görüyorum; son 21 yılda her yolu denediniz ancak bizim kutlu yolculuğumuza set çekemediniz. Türkiye Yüzyılı’nın inşasına da engel olamayacaksınız. Son 21 yılda defalarca hüsrana uğradınız inşallah yine kaybedeceksiniz. Bir kez daha rezil olmaktan kurtulamayacaksınız. Oyunlarınızı emellerinizi biliyoruz kim olduğunuzu çok iyi biliyoruz. Şunu hiçbir zaman unutmayın nefesimiz yettiği sürece aziz milletimizin desteği bizimle olduğu sürece sizinle mücadele etmeyi sürdüreceğiz.

"Terörle yol yürüyenlere, terör örgütlerini maşa olarak kullananlara, iradesini Kandil’deki alçaklara teslim edenlere, 3-5 oy alacağız diye bölücü hainlere kapıkulu olanlara meydanı asla bırakmayacağız. Teröriste terörist dememek için 40 takla atan siyasi bukalemunların maskelerini indirmekte kararlıyız."

 

MSB'den gelen 6 şehit haberinin ardından iki gün içinde hayatını kaybeden asker sayısı 12'ye yükseldi. TBMM’de AKP, MHP, İyi Parti ve Saadet Partisi ortak bir bildiriye imza attı. 4 partinin imzaladığı bildiride, PKK terör örgütünün saldırıları kınanarak "Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır" denildi. 4 partinin bildirisinin ardından CHP Grup Başkanlığı ayrı bir bildiri yayımladı. Bildiride, "TBMM'nin hiç zaman kaybetmeden derhal bir kapalı oturum yapması ve Milli Savunma Bakanı'nın gazi Meclis'e gelerek milletvekillerini bilgilendirmesi zorunludur. Milletimizi tarifsiz bir üzüntüye ve eleme gark eden böylesine acı ve elim olayın ardından ulusal yas ilan edilmesi bütün toplumun ortak talebidir. İktidarı daha fazla gecikmeksizin bu yönde tutumu almaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

CHP'nin ortak bildiriye imza atmaması iktidar kanadınca eleştirilirken CHP lideri Özgür Özel nedenini, "Hataları yapan soruları yanıtlamayan bir iktidarla aynı a4 kağıdının üzerinde buluşup da onlara meşruiyet kazandırmayacağız. Sorulara cevap versinler bizim üzerimize ne düşüyorsa yapalım. Ancak ‘Biz ezbere anlayışla ana muhalefet partisi biz ne yaparsak yapalım imza atar.’ Yapmayız" diye açıkladı.

TIKLAYIN - Şehit sayısı 12'ye yükseldi: Art arda başsağlığı mesajları...

TIKLAYIN - AKP, MHP, İyi Parti ve Saadet Partisi'nden ortak bildiri: Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ulaşamayacak

TIKLAYIN - CHP'den ayrı bildiri: Ulusal yas ve TBMM'de kapalı oturum talep edildi